Home » Actueel » Vettel: “Mercedes is veel sterker dan ze voorspiegelden”

Vettel: “Mercedes is veel sterker dan ze voorspiegelden”

Mercedes AMG F1 is veel sterker dan ze het heeft doen voorkomen in de aanloop naar de Grand Prix van Australië. Dat heeft Sebastian Vettel gezegd na de eerste vrije trainingen op vrijdag in Albert Park, Melbourne. Vettel eindigde de tweede vrije training met de vierde tijd op 0,8 seconde van de beide Mercedessen, die op beide banden comfortabel naar de kop van de tijdenlijsten gingen.

Voorafgaand aan het weekend claimde Lewis Hamilton nog “zeker te weten” dat Mercedes achter Ferrari stond en “echt geen onzin verkondigde” toen hij datzelfde claimde tijdens de wintertests. In Melbourne was er op vrijdag echter weinig meer te zien van de aanvankelijke onbalans en ook van een snelheidstekort was geen sprake.

“Het was een beetje een verrassing”, zei Vettel na afloop, “ik dacht dat ze er echt heel snel uit zagen.”

“En ik weet niet of wij nu vandaag wat problemen hadden of anderen ook, maar ik denk dat wel dat ze een klasse apart waren.”

“Misschien hadden alle anderen problemen en kunnen we het omdraaien, maar yeah, ze zien er zeker heel sterk uit en veel sterker dan ze voorafgaand aan het weekend deden voorkomen.”

Gevraagd waarom Ferrari plotseling tegen zo’n achterstand aankeek ten opzichte van Mercedes, moest Vettel de antwoorden schuldig blijven.

“We kennen de redenen niet, maar we zijn het aan het uitzoeken. Als je ze vindt, laat het ons dan weten en breng ze naar onze pitbox”, grapte hij.

Hij zei niet “in the groove” te zijn gekomen op vrijdag.

“Ik kan voelen dat het de auto is die ik onder me had in de tests, maar hij lijkt niet dezelfde dingen te doen. Het doet niet precies wat ik hier en daar wil en daarom mis ik wat vertrouwen.”

“Ik denk niet dat het vreselijk was. Ik denk dat er hier en daar dingen waren die heel, heel goed waren en daar kunnen we op voortbouwen.”

Zijn teamgenoot Charles Leclerc liet doorschemeren dat Ferrari nog wel wat in reserve heeft. De Monegask zei dat hij in de tweede vrije training last had van de aanzwellende wind en daardoor de banden niet op temperatuur kreeg.

“Er is geen paniek, nee. Nog niet”, zei hij, “uiteindelijk zijn we niet voluit gegaan, dat is zeker. We zullen pas in de kwalificatie weten waar we precies staan.”

F1-Planet.com