Home » Actueel » Vettel: “Mijn seizoen was ondermaats”

Vettel: “Mijn seizoen was ondermaats”

Ferrari-coureur Sebastian Vettel heeft toegegeven dat zijn prestaties in 2019 ondermaats zijn geweest en zegt daar gewoon eerlijk over te willen zijn. Vettel behaalde in 2019 slechts één overwinning en eindigde als vijfde in het rijderskampioenschap. In de kwalificaties legde hij het met een score van 12-9 af tegen zijn teamgenoot Charles Leclerc, die in zijn eerste jaar bij het team ook meer punten scoorde in het kampioenschap. Daarmee was het voor Vettel zijn magerste seizoen sinds hij in 2015 de overstap maakte naar Ferrari.

Vettel gaf na de Grand Prix van Abu Dhabi ronduit toe dat hij ronduit ondermaats had gepresteerd. Gevraagd waarom hij zo hard was voor zichzelf, stelde hij dat hij “gewoon eerlijk” is.

“Nee, ik ben er gewoon eerlijk over. Ik had niet het gevoel dat ik altijd heb gedaan wat ik kan. Ik denk dat ik lang genoeg meeloop en eerlijk genoeg ben om dat toe te geven, dus ik denk dat ik het hier en daar beter had moeten doen”, zei Vettel.

“Ik weet dat ik  meer kan dan ik heb laten zien, dus ik kijk heel duidelijk eerst naar mezelf, ga alle punten benoemen waarvan ik denk dat die moeten worden benoemd, maar de eerste punten om te benoemen zijn de punten die ik voor mezelf moet benoemen.”

‘Dus ik denk dat er dingen zijn die ik beter kan doen. Ik weet dat ik beter kan. Dat is waar ik eerst naar zal moeten kijken en proberen het volgend jaar beter te doen.”

Vettel stelde dat hij niet denkt dat hij dingen plotseling heel anders zal moeten aanpakken, eerder dat het gaat om kleine veranderingen.

“Er is geen raketwetenschap die veranderd moet worden”, zei hij, “het zit altijd in de details, kleine aanpassingen, dus het is niets groots”, zei hij, “ik hoef niet anders te gaan rijden. Ik weet hoe ik moet rijden en we werken er allemaal aan om de auto sneller te maken voor ons beide.”

“Maar zoals eerder gezegd, je kijkt altijd naar jezelf.”

‘Ik doe niet dezelfde dingen die ik 10 jaar geleden deed. Ik heb me ontwikkeld en ik denk dat ik beter geworden ben, maar hier en daar zijn er zeker altijd dingen die je beter kunt doen.”

Vettel stelt dat hij niet geholpen werd door een matige vorm van Ferrari in de eerste seizoenshelft, waardoor het team het in de races steeds aflegde tegen Mercedes.

“We hebben in het eerste halfjaar echt geprobeerd te begrijpen waar we performance missen. We probeerden de exacte antwoorden te vinden, wat de auto miste enzovoort. We hebben heel veel geprobeerd.”

“Hier en daar denk ik dat we ons meer hadden kunnen concentreren op de vorm van de dag, maar het is ook onderdeel van het proces.”

“Het is niets groots, maar de manier waarop ik hier en daar heb gereden, ik heb een paar foyten gemaakt die ik niet had mogen maken.”

“Als het gaat om de benadering etcetera, dan zijn het denk ik kleine dingen die ik kan doen.”

 

F1-Planet.com