Home » Actueel » Vettel: “Ongelooflijke, bijna perfecte dag”

Vettel: “Ongelooflijke, bijna perfecte dag”

Ferrari-coureur Sebastian Vettel verbaasde zich op maandag over het ogenschijnlijke gemak waarmee hij de nieuwe Ferrari SF90 op snelheid kreeg en uiterst constant rond het Circuit de Catalunya-Barcelona kon sturen.

Vettel greep al vroeg in de sessie de koppositie van de tijdenlijst en zou zijn positie kort voor het middaguur voor de rest van de dag in beton gieten met een ijzersterke 1:18.161. Die tijd zou de rest van de dag blijven staan.

Vettel kon ook meteen een fors aantal ronden laten noteren. Hij eindigde de dag met een totaal van 169 ronden. Geen van de andere coureurs kon zoveel ronden rijden op dag 1 als de Ferrari-coureur.

Vettel betuigde zich na afloop “heel tevreden”. Hij was echt onder de indruk.

“De auto doet wat ik wil”, zei Vettel vanonder de Ferrari-cap.

“Het was ongelooflijk. Ik denk dat de auto heel goed werkte. We hadden geen problemen die ons hebben afgeremd. We hebben het programma precies zo kunnen afronden zoals we wilden.”

‘We konden er zelfs nog wat meer uit persen.”

Vettel grapte dat dat was ondanks het feit dat hij “nog steeds een beetje roestig” was. Het was op maandag 85 dagen geleden dat de vlag viel in Abu Dhabi.

“Ik had de intentie om mijn tijd te nemen, maar ik had niet veel tijd nodig. De auto maakte het heel gemakkelijk voor me.”

“Het is natuurlijk nog heel vroeg, de eerste dag en het is betekenisloos over een paar weken, maar voor dit moment is het een enorm compliment aan iedereen in de fabriek.”

‘Hoe ze de nieuwe regels en reglementen hebben aangevlogen en wat ze op het circuit doen vandaag benader de perfectie op de eerste dag op het circuit. Het aantal ronden dat we dede, hoe het team de auto behandelde.”

“Alles is net iets meer naar de grens gebracht vergeleken met de auto van vorig jaar. Krapper enzovoort, zoals je zou verwachten.”

“Maar er waren geen grote drama’s. In dat opzicht is het team heel goed voorbereid.”

F1-Planet.com