Home » Actueel » Vettel: “Perfect is waarschijnlijk de beste manier om het te beschrijven”

Vettel: “Perfect is waarschijnlijk de beste manier om het te beschrijven”

Sebastian Vettel was na afloop van de Grand Prix van Canada apetrots op zijn overwinning. Het was de eerste keer dat hij de Grand Prix in Montreal won in dienst van Ferrari. Het was, zo zei hij, een bijzonder moment om te winnen op een circuit dat zo nauw verbonden is met Ferrari via haar naamgever, Gilles Villeneuve.

“Perfect is waarschijnlijk het goede woord om het te beschrijven”, zei hij bij terugkomst, “Ongelooflijk. Ik zei gisteren al hoeveel deze plek betekent voor Ferrari. Ik denk dat we het konden zien vanaf het moment dat we hier voet aan de grond zetten en om een race te hebben zoals ik vandaag had, is ongelooflijk.”

”OK, de 50e voor mij, maar ik denk dat, omdat het voor Ferrari lang geduurd heeft sinds ze voor het laatst wonnen, ik mensen heb gezien die superblij waren. Ik weet zeker dat zij hebben genoten en dat zullen ze vanavond nog doen. Ik ben gewoon heel blij, grazie alla squadra!”

Vettel zei zich geen zorgen te maken over het feit dat het er lang niet naar uit had gezien dat hij de leiding in de titelstrijd zou heroveren.

“Er is nog een lange weg te gaan, dus ik maak me geen zorgen om eerlijk te zijn. Maar het is zeker een mooi neveneffect. Maar voor vandaag, op Circuit Gilles Villeneuve, we hadden vandaag Jacques die in de auto van zijn vader reed, dus heel emotioneel en om vandaag een winnende Ferrari te hebben die ik bestuurde, ik ben heel trots en vereerd. Ik denk dat dit een dag is on de grote Gilles Villeneuve te gedenken.”

Vettel was even bang dat de fout met de timing van het zwaaien van de vlag voor een invasie op de baan zou zorgen terwijl de coureurs nog op volle snelheid raceten.

”Ik denk dat er wat verwarring was, want ze zwaaiden de vlag een uur te vroeg. Dat was vreemd, want op het stuur heb ik een rondenteller. Ik heb ook het pitboard en die toonde me nog 1 ronde te gaan.”

”Ik keek zelfs even naar de tv-schermen en zag de zwartwit geblokte vlag en toen was ik even in verwarring. Maar toen zei ik ‘de race is nog niet voorbij’ en ze zeiden ‘nee, nee, nee, blijf pushen’. Een aantal marshals waren al aan het feestvieren, maar ik denk dat ze te vroeg gepiekt hebben.”

“Ik maakte me alleen even zorgen en zei ook in de laatste ronde: ‘laat geen mensen de baan op springen, want we rijden nog op volle snelheid’. Ik weet niet wat er nu precies gebeurde.”

”Over-all was het een geweldige dag”.

admin