Home » Actueel » Vettel: “We hebben het Mercedes te gemakkelijk gemaakt”

Vettel: “We hebben het Mercedes te gemakkelijk gemaakt”

Ferrari-coureur Sebastian Vettel wilde zich na opnieuw een teleurstellend resultaat in de Grand Prix van Japan nog niet kansloos rekenen voor de wereldtitel. Hoewel zijn kansen door het oplopen van zijn achterstand tot 67 punten tot een dieptepunt daalden, stelt hij dat er nog wel wat kan gebeuren wat de kansen kan keren.

“Je zegt bijna”, reageerde hij op de stelling dat zijn titelkansen na de vierde nederlaag op rij bijna zijn verkeken, “er is nog steeds een kans, maar in de laatste paar races hebben we het iets te gemakkelijk voor ze gemaakt.”

“Maar het is ook een compliment aan hen. Ze hebben het goed gedaan. Het hoort bij het spelletje.”

“Wij moeten naar onszelf kijken en ons eigen ding doen in de komende races en dan zullen we wel zien.”

Over het resultaat in Japan is Vettel duidelijk. “Het heeft zeker niet geholpen. Wij finishten als zesde en zij hebben de race gewonnen.”

“Het is hier heel moeilijk om in te halen en heuvel op iemand te volgen en met de snelle bochten die we hier hebben, maar ik had wel het gevoel dat ik met de auto kon spelen en de banden behoorlijk lang goed kon houden.”

“Dan weet je het nooit, want ik had schade en verkeer enzovoort, maar ik was tevreden over wat ik tot mijn beschikking had in de race.”

Ferrari is sinds de zomermaanden sterk teruggevallen in haar prestaties, maar Vettel stelt dat de verschillen nooit zo groot waren als het zie deed aanzien.

“Het is steeds heel close geweest”, stelt hij, “ik denk dat we in de laatste races niet zo sterk zijn geweest en ik denk dat het feit dat we beter waren in de race ook kwam doordat zij niet hoefden te pushen, dus je zult nooit het volledige plaatje zien.”

F1-Planet.com