Home » Actueel » Vettel: “We zijn niet geslaagd in onze doelen”

Vettel: “We zijn niet geslaagd in onze doelen”

Sebastian Vettel heeft gezegd dat Ferrari in Frankrijk er niet in is geslaagd om haar eigen doelstellingen voor het weekend te realiseren. De Duitser moest op zondagmiddag terugkijken op een zwaar weekend, waarin Ferrari eerst ondervond dat de upgrades die ze meenam voor het merendeel niet bleken te werken. Vervolgens kende hij problemen in de laatste fase van de kwalificatie en kwam niet verder dan de zevende tijd. In de race kwam hij maar moeizaam naar voren en moest uiteindelijk genoegen nemen met de vijfde plaats aan de finish.

Vettel stelde dat de vijfde plaats het best mogelijke was en hij daarom nog “best tevreden” was.

“ik denk dat we het gat naar Mercedes voor een belangrijk deel wilden dichten en dat is ons niet gelukt”, zei Vettel na afloop, “dus in dat opzicht moeten we eerlijk zijn: we zijn daar niet in geslaagd. Maar ik denk dat we niettemin alles hebben geprobeerd wat we konden. Ik denk dat het podium van Charles een klein beetje voldoening geeft.”

“Maar yeah, zoals ik zei, het hogere doel was om hier te komen en het gat te dichten, maar we moesten helaas onderkennen dat onze onderdelen niet werkten zoals we hadden verwacht.”

Vettel zette uiteindelijk nog wel de snelste ronde in de race en won daarmee het extra punt dat beschikbaar is. Veel scheelde het overigens niet. Lewis Hamilton was in zijn laatste ronde maar 0,032 seconde langzamer dan de Ferrari op verse soft banden.

“Het was heel spannend. Ik weet niet of we een probleem hadden. Ik kon de batterij niet volledig ontladen anders zou ik iets veiliger moeten zijn met de snelste ronde”, zei hij, “maar het toont ook hoeveel snelheid zij [Mercedes] nog achter de hand hebben. Als ze willen, kunnen ze nog veel sneller gaan.”

“Dus dat betekent dat er heel veel werk voor ons ligt. Dat weten we op basis van de snelheid in de kwalificatie etcetera. Dus we moeten ervoor zorgen dat we dichterbij komen en ze onder druk zetten.”

 

F1-Planet.com