Home » Actueel » Vettel wil in Hockenheim revanche voor vorig jaar

Vettel wil in Hockenheim revanche voor vorig jaar

Ferrari-coureur Sebastian Vettel wil in het komende weekend in Hockenheim revanche voor de gemiste kans op de overwinning van vorig jaar. Vettel ging in 2018 aan de leiding in de race op het moment dat hij zich op een licht natte baan vergaloppeerde in de Sachskurve in het stadiongedeelte van de baan. De Ferrari schoof oversturend naast de baan, door het grind en eindigde tegen de boarding.

Vettel is de teleurstelling nog niet vergeten en wil zich dit jaar herstellen van de deceptie voor eigen publiek.

“We moeten vorig jaar goedmaken”, zegt Vettel, “vooral ikzelf.”

“Ik kijk ernaar uit om in Hockenheim te racen. De sfeer is altijd fenomenaal en het publiek is geweldig. Ik herinner me dat er vorig jaar heel veel Duitse vlaggen waren rond het circuit en daar heb ik echt van genoten.”

“Als het gaat over het circuit, het ziet er op het eerste oog behoorlijk simpel en recht-toe-recht-aan uit. Vooral het laatste deel is heel leuk, maar het is ook heel technisch als je het Motodrom binnen rijdt. Er zijn daar heel veel fans en ik denk dat dat absoluut het hoogtepunt van het circuit is.”

“Ik zou zeggen dat Turn 1 waarschijnlijk een van de lastigste bochten is. Die is heel snel en je bent er doorheen voor je er erg in hebt, dus het is belangrijk om meteen een goed gevoel te hebben om goed in stelling te komen voor de rest van de ronde.”

Ook teambaas Mattia Binotto hoopt de teleurstelling van 2018 uit te wissen met een goed resultaat in de race.

“Voor ons is de Grand Prix van Duitsland vooral Sebastian’s thuisrace”, zei hij, “daarom hopen we het goed te kunnen doen in Hockenheim, vooral na de race van vorig jaar hier toen de overwinning ons ontglipte aan het einde van een weekend waarin dat met onze performance absoluut mogelijk was.”

“We brengen geen specifieke updates, maar het bestuderen van de data van de vorige ronde in Silverstone heeft ons nuttige informatie gegeven om een beter begrip te krijgen van onze auto.”

F1-Planet.com