Home » Actueel » Vettel zag inhaalpoging Verstappen aankomen

Vettel zag inhaalpoging Verstappen aankomen

Ferrari-coureur Sebastian Vettel heeft na de Grand Prix van China gezegd dat een belangrijke reden voor het feit dat hij Max Verstappen bij de inhaalpoging van de Nederlander in de 19e ronde voor kon blijven lag in het feit dat hij de manoeuvre al had voorspeld.

Evenals een jaar geleden probeerde Verstappen de Ferrari te verschalken door een diepe uitremactie aan de binnenkant van Turn 14. Vorig jaar mislukte die actie en overstuurde hij na een blokkerend voorwiel in de zijkant van de Ferrari, nu verliep het beter. Verstappen positioneerde zich geholpen door DRS voor een actie aan de binnenkant, remde diep en leek even de apex te kunnen opeisen, maar een kort blokkeren zorgde ervoor dat hij net iets wijder uitkwam, waardoor Vettel onder de druk uit kon komen en het voordeel hield voor de volgende bocht.

“Ik zag hem komen en het snelheidsverschil aan het einde van de rechte stukken is nu behoorlijk groot”, zei Vettel na afloop, “Max kennende wist ik dat hij het zou proberen. Ik had al een soort van verwacht dat hij het zou proberen aan de binnenkant en ik probeerde terug te snijden en dat werkte. Ik had een beetje een momentje, ik moest de auto een klein beetje openzetten, maar het ging goed.”

“Ik kon bijna een wagenlengte voor hem komen en de hoek voor de laatste bocht was niet heel sexy voor hem. Het was leuk, maar we hadden graag wat sneller willen zijn.”

Verstappen zei over het duel dat hij redeneerde dat Vettel koude banden moest hebben na zijn pitstop.

“Hij had koudere banden, dus ik probeerde het gewoon, maar daarna zag je dat we niet de snelheid hadden om tegen ze te vechten. Ik heb mij gericht op het binnen halen van de vierde plek en dat was dan ook het maximale.”

Vettel zei blij te zijn dat hij het podium had gehaald na een moeilijke race, maar te betreuren dat hij Mercedes geen moment had kunnen bedreigen voor de zege in de 1000e Grand Prix.

“Ik ben blij dat ik op het podium sta, maar het is lastig, want we probeerden ze [de Mercedes-coureurs] bij te houden, maar dat lukte niet.”

‘Ze waren vanaf de start gewoon te snel. Ik had een beetje een race met Max en dat was leuk, maar het doel was om hen [Mercedes] na te jagen. Ze waren vandaag te snel voor ons, dus Lewis en Valtteri hebben het goed gedaan.”

F1-Planet.com