Home » Specials » Waarom de exit van Pierre Gasly bij Red Bull onvermijdelijk was

Waarom de exit van Pierre Gasly bij Red Bull onvermijdelijk was

Het nieuws van de vervanging van Pierre Gasly door Alexander Albon door Red Bull Racing heeft voor een grote schok gezorgd in de F1. Na de moeilijke eerste seizoenshelft van de Fransman hielden velen er rekening mee dat er vroeg of laat een besluit in zijn nadeel zou vallen, maar dat die uitgerekend op de valreep van de verplichte zomersluiting viel, daar had eigenlijk niemand rekening mee gehouden. Toch was het voor het team de enige logische stap.

Een reconstructie van een onvermijdelijk besluit.

De F1-teams staan voor hun verplichte twee weken van zomersluiting, maar toch wisten ze de eveneens naar zonnige oorden trekkende media nog bezig te houden met het grote nieuws dat Pierre Gasly vanaf de Grand Prix van België zal worden vervangen door Alexander Albon. Het meest geruchtmakende transfernieuws van het seizoen tot nu toe deed een schok door de sport gaan, want hoewel een ieder er inmiddels wel rekening mee hield dat Red Bull vroeg of laat in Gasly’s nadeel zou besluiten, werd een directe wissel niet verwacht na de zalvende woorden van Dr. Helmut Marko die ronduit had gesteld dat het team in het lopende seizoen geen wissels zou doorvoeren.

Naar nu blijkt, was het voor de verandering de Oostenrijker die na de Grand Prix van Duitsland voor zijn beurt had gesproken. Marko was de man achter de wissel van Daniil Kvyat en Max Verstappen en over het algemeen degene die aan de touwtjes trekt als het gaat om de rijdersduo’s bij Red Bull’s twee teams, maar kwam het besluit om niet met Gasly verder te gaan vanuit de teamleiding van Red Bull Racing.

Binnen het team leefde de afgelopen maanden een groeiende frustratie over het uitblijven van prestaties van de jonge Fransman. Zorgde het gebrek aan progressie intern bij het team al voor steeds meer discussie, het feit dat het intensieve supporttraject dat het team in de zomermaanden voor hem uitstippelde geen enkel effect leek te hebben op zijn prestaties deed de alarmbellen pas echt af gaan. Naar buiten toe trachtte teambaas Christian Horner nog de nodige rust te creëren door speculaties over de toekomst van Gasly in de media nog weg te wuiven, maar de Engelsman kon na het zoveelste teleurstellende optreden, in Hongarije, niet meer ontkennen dat het gebrek aan resultaten van de tweede Red Bull het team “pijn” begon te doen.

Gasly wist in Hongarije eigenlijk al niet meer waar hij het moest zoeken. De Fransman voelde sinds de crash met Albon in Duitsland dat het vertrouwen in hem afnam. Hij was sinds de vierde plaats op Silverstone niet meer actief geweest op zijn social media, had alle zeilen bijgezet om zich te verbeteren, maar elke zet die hij deed, leek averechts te werken.

Hij had zijn team in Duitsland in de vrijdagtrainingen veel werk bezorgd door de crash in de tweede vrije training en, nadat hij in de race lange tijd onzichtbaar was, kwam er in de slotfase na de zoveelste verandering in de baancondities en de daarop volgende bandenwissel toch nog uitzicht op punten. Een al te optimistische manoeuvre om uit de slipstream van Alex Albon te komen en de Toro Rosso vanuit de Spitzkehre voorbij te steken eindigde echter in drama. De Red Bull-coureur reed zijn voorvleugel stuk op de achterkant van de Toro Rosso en moest, doordat de vleugel onder de auto schoof, de auto drie ronden voor de finish onbestuurbaar aan de kant zetten in een uitloopzone.

In Hongarije was het droog en had hij door de vormval van de Ferrari’s alle kansen om eindelijk hoge ogen te gooien, maar Gasly’s rondetijden bleven in de race zo ver achter bij de coureurs voor hem, dat hij in de race de McLarens in zijn kielzog kreeg en het in een direct duel aflegde tegen een van hen. Gasly finishte uiteindelijk in de positie van waar hij was gestart – zesde – maar dat was in een situatie waarbij Valtteri Bottas terugviel tot achteraan en Sebastian Vettel van achteraan naar het podium reed. Hij finishte bovendien op een ronde achterstand van de twee coureurs vooraan, waarvan één zijn teamgenoot was in een identieke auto.

Red Bull Racing had de verrichtingen van Gasly sinds de eerdere teleurstelling in Oostenrijk, waar hij ook op een ronde van Verstappen finishte, nauwlettend gemonitord en een intensief programma voor hem opgezet om de achtergronden voor zijn gebrek aan snelheid te achterhalen. Een daarvan was zijn moeite om zelf tot een afstelling te komen waarmee hij uit de voeten kon.

De Red Bull heeft van nature wat meer onderstuur bij het insturen. Iets waar Max Verstappen heel goed mee om kan gaan, maar wat door Gasly als onprettig werd ervaren waarvoor hij zijn stijl moest aanpassen. Het lukte hem niet om op de verschillende circuits een compromis in de afstelling te vinden waarbij hij niet inleverde aan snelheid.

Red Bull kopieerde daarom na twee intensieve weken van begeleiding van de Fransman voor Silverstone de afstelling van Max Verstappen voor hem en dat leek zowaar goed uit te pakken. Gasly kende in Silverstone een beduidend beter weekend dan in voorgaande weken. Hij kwalificeerde zich binnen 0,3 seconde van zijn teamgenoot en finishte de race als vierde, al was dat na de crash van zijn teamgenoot en Sebastian Vettel.

Het leek de doorbraak te brengen. Gasly zelf sprak van “het missende stukje van de puzzel” dat eindelijk was gevonden. Net op tijd, zo leek het, want voorafgaand aan het weekend in Silverstone had Dr. Helmut Marko een eerste waarschuwingsschot gelost door te stellen dat de Fransman tot de zomerbreak had om te gaan presteren. Met de vierde plaats aan de finish leek het tij met een blik op de klasseringen gekeerd, maar ondanks dat het daadwerkelijk beter was gegaan, was er ook veel geweest dat in zijn voordeel had gewerkt. De problemen bij Ferrari en de aanrijding van Max Verstappen door Sebastian Vettel hadden het resultaat flink opgepoetst, evenals de safety car-fase in de race, want hij finishte weliswaar op 34 seconden van winnaar Lewis Hamilton, maar dat was na een safety car-periode waarbij het veld halverwege de race weer bij elkaar was gebracht. De 34 seconden achterstand liep hij op in de 29 ronden die daarna resteerden.

Het feit dat er van de ogenschijnlijke verbeteringen in Duitsland weinig meer merkbaar was, zette bij het team de seinen op rood. Steeds meer drong het besef door dat de Fransman niet bij machte was om zich zelf een weg uit het dal te banen. Die pijnlijke conclusie was er juist op het moment dat Red Bull Racing en Honda als team zichtbare progressie boekten. Met Max Verstappen werd het gat naar de eerder onaantastbaar gewaande top-2 gedicht en de Nederlander kon zelfs spectaculair de strijd aanbinden voor de overwinning. Het contrast binnen de pitbox van het team tekende zich steeds schriller af met Gasly, juist op het moment dat Red Bull Ferrari in het vizier begon te krijgen in het Constructeurskampioenschap. Het team versloeg de Scuderia sinds de Grand Prix van Frankrijk met Verstappen keer op keer fair and square, maar omdat Ferrari met twee auto’s scoorde en Red Bull, naar zeggen van Christian Horner, een “team op één been” was, was de achterstand na de Grand Prix van Hongarije ondanks twee overwinningen nauwelijks kleiner dan die vóór de Grand Prix van Oostenrijk was.

Het besef drong na alle analyses die op de achtergrond werden gemaakt van de prestaties dus door dat als het team de strijd met Ferrari in de tweede seizoenshelft met succes wilde aangaan, er een doorbraak nodig was met de tweede auto. Het vertrouwen ontbrak na de frustrerende weekends in Hockenheim en Boedapest dat Gasly daarvoor zou kunnen zorgen en ondertussen toonde de data van een andere coureur binnen de Red Bull-stal juist opzienbarende samenhangen die zich niet eens altijd in de resultaten aan de finish hadden vertaald: het debuut van Alexander Albon was zeker niet onopgemerkt gebleven. Hij had in Bahrein en China in pas zijn tweede, respectievelijk derde race in de F1 de Toro Rosso opzienbarend in de punten gereden. Hij bleef de meer ervaren Sergio Pérez en de met krachtigere Ferrari-motoren uitgeruste Haas-coureurs en Alfa Romeo van Antonio Giovinazzi voor om als negende over de finish te gaan. In China was zijn optreden nog indrukwekkender. Hij startte daar vanuit de pitstraat en baande zich een weg naar voren om als tiende aan de finish te komen.

Het was die gedrevenheid en aanvalskracht die op het netvlies was gebleven en voor Dr. Marko en de zijnen nog eens werd bevestigd toen Albon ondanks dat hij op oudere banden reed, tot het laatst toe strijd leverde toen hij in Hongarije teamgenoot Daniil Kvyat langszij kreeg door Turn 1. De twee Toro Rosso’s gingen tot aan Turn 4 zij aan zij.

Die strijdlust en aanvalsdrift was wat Marko miste in Gasly. Marko stelde voorafgaand aan de Grand Prix van Hongarije al ronduit dat Gasly “niet goed is in de duels”. Het gebrek aan vertrouwen in de duels was tot op dat moment inderdaad de rode draad geweest in het teleurstellende seizoen. In Melbourne, al in zijn eerste race, legde hij het in een direct duel met de net teruggekeerde Daniil Kvyat af. Kvyat haalde de Red Bull in zijn Toro Rosso buitenom in door Turn 4.

In Frankrijk vestigde Red Bull Racing een record met de pitstop van Gasly, die in 1,9 seconde werd afgerond. Ze bracht de Fransman daarmee vóór Daniel Ricciardo terug op de baan, maar Ricciardo zou hem in het vervolg alsnog achterhalen en voorbij gaan. De Fransman finishte op meer dan een minuut achterstand en het was alleen dankzij de rommelige laatste ronde van Ricciardo, waarvoor de Australiër twee tijdstraffen kreeg, dat hij alsnog met een punt naar huis ging.

Het besluit om Gasly te vervangen was zo vers, dat ze er bij de media-afdeling van Toro Rosso geen rekening mee hadden gehouden. Zij waren al met vakantie op het moment dat Red Bull Racing de wissel wereldkundig maakte en zouden er geen bevestiging van hun kant van geven.

Met het besluit eindigt voor Gasly een turbulente periode waarin hij eigenlijk al vanaf het eerste moment onder druk stond. Al tijdens de wintertests crashte hij twee keer in de Red Bull, waardoor het team gehavend moest toewerken naar de start van het seizoen. Het aantal reserveonderdelen was beperkt, waardoor de test voortijdig moest worden beëindigd. In Australië werd hij verrast door de ontwikkeling van de baan, waardoor hij bij zijn eerste officiële optreden voor het team niet door Q1 heen kwam.

De teleurstellingen vroeg in het seizoen maakten dat er al heel vroeg kritische vragen werden gesteld door de media. Gasly bleef ze steevast pareren en stelde zich geen zorgen te maken over zijn toekomst, maar de zekerheid waarmee hij dat verweer uitsprak nam in de loop der tijd wel af.

Nu het besluit er is, zal hij zich erop moeten gaan richten om het vertrouwen in eigen kunnen opnieuw op te bouwen in de schaduw bij Toro Rosso. De druk om te presteren zal er ook daar zijn en als de prestaties daar niet verbeteren, dan zal Dr. Marko niet schromen om hem definitief de weg naar de uitgang te wijzen.

Dat een demotie als hij nu moet incasseren niet per se het einde van een carrière hoeft te betekenen bewees de teamgenoot die hij daar krijgt: Daniil Kvyat maakte hetzelfde door en hij zit meer dan tevoren in de lift. De Rus haalde in Duitsland voor het eerst in meer dan tien jaar een podiumplaats voor Toro Rosso en reed in acht races vijf keer in de punten.

Het herstel van Kvyat ging echter niet in een rechte lijn en was niet zonder mentale dip. Hij zou zijn carrière pas twee jaar na zijn gedwongen vertrek bij Red Bull via een testjaar bij Ferrari weer op de rit brengen. Het zal daarom vooral zaak zijn dat Gasly de teleurstelling vooral mentaal goed kan verwerken en snel achter zich kan laten. SZ

 

Inside Line: De keuze voor Alexander Albon

Dat Pierre Gasly door Red Bull werd vervangen, kwam op basis van zijn resultaten niet uit de lucht vallen, maar dat Red Bull voor Alexander Albon koos, waar ze ook voor de meer ervaren Daniil Kvyat had kunnen kiezen, verbaasde velen wel.

Albon komt met pas twaalf Grands Prix ervaring over naar Red Bull’s hoofdmacht. Dat terwijl bij de eerdere promoties van Daniil Kvyat en Pierre Gasly na één seizoen in de sport zelfs door de teamleiding openlijk werd getwijfeld of die niet te vroeg kwamen. Nu duidelijk is dat die twijfel in beide gevallen gerechtvaardigd was, is het des te opvallender dat het team nu voor een coureur kiest die nog minder ervaring heeft dan zij al hadden.

Red Bull heeft gedurende de zomermaanden haar opties duidelijk afgewogen. De energiedrankfabrikant geeft Red Bull Racing toegang tot de data van alle vier coureurs en daarbij vielen de prestaties van Albon het team in de meest positieve zin op. Hij wist ondanks een verschil van 72 Grands Prix-starts het interne kwalificatieduel op 6-5 in het voordeel van Kvyat te houden en toonde zich zoals hierboven al beschreven sterk in de duels.

Kvyat was voor het team een bekende. Ze had de Rus al eerder in de gelederen en wees hem destijds de deur om zijn grillige prestaties, betrokkenheid bij crashes en gebrek aan progressie in die situatie. Zijn huidige prestaties zijn duidelijk constanter, maar heeft Red Bull, gegeven zijn ervaring, nog niet helemaal overtuigd.

Een andere factor in het geheel is dat Kvyat zelf zou hebben aangegeven niet te zitten wachten op een tussentijdse verhuizing. Wetende hoe zwaar hem de terugkeer bij Toro Rosso was gevallen, verkoos hij het afmaken van het seizoen bij het Italiaanse team boven een tussentijdse overstap.

Red Bull wil in het restant van 2019 haar opties nadrukkelijk open houden. Als het niet loopt, dan zou ze voor 2020 een andere keuze kunnen maken. Dan wil het team voor de wereldtitel gaan en een teamgenoot naast Max Verstappen hebben die die ambities kan ondersteunen. Als die niet binnen het eigen programma te vinden is, dan zal het team hem van buiten het team halen. Het ligt dan niet voor de hand om voor de mogelijk complexe weg te kiezen waarbij ze Kvyat voor de tweede keer de deur zou moeten wijzen.

Albon krijgt nu dus de kans om zich te bewijzen en heeft daar in feite negen races voor. De Thai staat voor de enorme uitdaging om tussentijds in te stappen in een auto die hij niet kent én Max Verstappen als teamgenoot te krijgen, die in de vorm van zijn leven is en het team achter zich heeft. Red Bull zal van Albon dan ook niet verwachten dat hij Verstappen zal verslaan, maar wel hopen dat die de Nederlander dichter weet te naderen dan Gasly in twaalf races heeft kunnen doen.

 

F1-Planet.com