Home » Actueel » Wehrlein benaderde Haas voor een stoeltje voor 2020

Wehrlein benaderde Haas voor een stoeltje voor 2020

Voormalig Manor- en Sauber-coureur Pascal Wehrlein heeft eerder dit jaar Haas F1 Team benaderd over de mogelijkheden voor een stoeltje bij het team in 2020. Wehrlein racete in 2016 voor Manor en in 2017 voor Sauber, voordat hij voor 2018 zonder stoeltje kwam te zitten. Hij werd testcoureur van Mercedes en ging racen in DTM en Formule E. Voor 2019 werd hij test- en simulatorcoureur voor Ferrari.

De Duitser hoopt nog steeds op een terugkeer naar de grid en benaderde Haas-teambaas Günther Steiner over de mogelijkheden. Steiner moest de coureur echter melden dat hij te lang niet in de Formule 1 heeft geracet om te worden overwogen als een van de coureurs van het team.

“Hij is nu twee jaar uit de Formule 1”, zei Steiner in een podcast van Formula 1, “hij was een paar races geleden op het circuit en kwam naar me toe om te vragen of er een mogelijkheid was. Ik zei ‘helaas niet’. De reden is dat hij twee jaar niet meer in de Formule 1 heeft gereden. Wij willen iemand die ervaring heeft en lang in de F1 heeft gereden.”

De keuze voor het stoeltje naast Kevin Magnussen bij Haas is die tussen zijn huidige teamgenoot Romain Grosjean en Renault-coureur Nico Hülkenberg. Geen gemakkelijk besluit, zo stelt Steiner.

“Het gaat tussen Nico en Romain”, bevestigt Steiner, “we hebben nog geen definitief besluit genomen, maar dat zal snel genomen worden.”

“Romain is op een goede dag absoluut goed, maar soms heeft hij er dagen bij die niet zo goed zijn. Dat is het probleem met hem.”

Steiner wilde niet ingaan op de financiële eisen van Hülkenberg, die mogelijk een struikelblok zouden zijn voor Haas. De Duitser verdient bij Renault $4 miljoen per jaar en zou dat salaris willen behouden bij een volgend team. Dat is meer dan twee keer zoveel als Grosjean jaarlijks mag bijschrijven.

“Ik wil Nico’s financiën niet bespreken, of hij genoeg geld heeft of dat hij meer wil. Dat is aan hem om te besluiten.”

“Het draait niet alleen om geld en de laatste race. Het gaat voor ons als team: wat hebben we bereikt, wat willen we bereiken?”

F1-Planet.com