Home » Actueel » Wehrlein wordt ontwikkelingscoureur bij Ferrari

Wehrlein wordt ontwikkelingscoureur bij Ferrari

Voormalig Mercedes-coureur Pascal Wehrlein wordt ontwikkelingscoureur bij Ferrari. Dat hebben bronnen rond de Scuderia bevestigd. Hij zou op maandag voor het eerst zijn gesignaleerd binnen de muren van Ferrari’s thuisbasis in Maranello. Wehrlein was tot eind vorig jaar als test- en ontwikkelingsrijder verbonden aan Mercedes AMG, maar dat team besloot het contract van de 24-jarige Duitser niet te verlengen. Wehrlein maakte daarop de overstap naar de Formule E, waar hij uitkomt voor het Mahindra team. Voor dat team zal hij in het komende weekend zijn debuut maken in de klasse.

Bij Ferrari volgt Wehrlein Antonio Giovinazzi en Daniil Kvyat op, die tot eind 2018 de simulatorwerkzaamheden voor de Scuderia verdeelden. Zij konden mede door hun werk voor Ferrari voor het komend seizoen fulltime aan de slag als racecoureur bij Sauber respectievelijk Toro Rosso. Het team was naarstig op zoek naar opvolgers van de twee. Ze voerde daarvoor gesprekken met Robert Kubica, maar de Pool koos voor een racestoeltje bij Williams.

De simulatorcoureurs voeren vaak parallel aan de coureurs op het circuit tijdens Grand Prix-weekends uitvoerige tests uit om de afstelling van de auto te helpen optimaliseren. Een aantal keren kon met het werk van de simulatorcoureurs in Maranello een doorbraak worden bereikt in de afstelling op het circuit.

Sebastian Vettel sprak zich eerder uit over het belang van de aanwezigheid van ontwikkelingsrijders.

“Ik ben geen groot fan van de simulator, maar het is een heel belangrijk middel om de auto te verbeteren”, zei Vettel onlangs, “we moeten de jongens bedanken die daar werken, want het is niet het leukste om te doen op een vrijdagavond.”

“Voor volgend jaar weten we nog niet wie er zullen komen, maar ik denk dat we coureurs zullen vinden die goed werk kunnen leveren.”

Ferrari zal naar alle waarschijnlijkheid nog een tweede coureur aan haar testprogramma toevoegen. Voor die rol worden Sergey Sirotkin en Brendon Hartley genoemd.

F1-Planet.com