Home » Actueel » Whiting: “Slechts kleine aanpassingen nodig voor Assen”

Whiting: “Slechts kleine aanpassingen nodig voor Assen”

Het TT Circuit Assen hoeft slechts een beperkt aantal kleine aanpassingen door te voeren om een zogenoemde Grade 1-licentie in de wacht te slepen: de licentie die de mogelijkheid geeft om in aanmerking te komen voor een Grand Prix Formule 1. De circuitorganisatie vroeg de keuring vorig jaar aan en onlangs bezocht F1 Racedirecteur Charlie Whiting het circuit dat legendarisch is in de motorsport.

Whiting was volgens Circuitvoorzitter Arjan Bos goed te spreken over de staat en standaarden van het circuit. Het circuit zou de huidige lay-out ongewijzigd kunnen laten. De benodigde aanpassingen zouden liggen in kleine aanpassingen zoals curbstones aan de binnenkant van bochten die typisch niet door motorcoureurs, maar wel door auto’s worden geraakt, aanvullende vangrails, SAFER barrières en bandenstapels.

De FIA voerde eerder al digitale simulaties uit waaruit al bleek dat het circuit er goed voor stond voor een eventuele licentie. De proef op de som die Whiting eind vorig jaar nam bevestigde die voorlopige bevindingen.

“Het is uiterst prettig te vernemen dat Whiting zeer te spreken is over het circuit, de moderne faciliteiten en de staat van het onderhoud”, stelt Circuitvoorzitter Bos, “Zijn positieve beoordeling is een belangrijke stap in de goede richting om Formule 1 terug naar Nederland te halen, maar we zijn er nog niet. Verre van dat.”

“De volgende stap zou zijn dat FOM een bezoek brengt aan TT Circuit Assen. Dat zal waarschijnlijk in de nabije toekomst gebeuren.”

Bos was positief verrast dat Whiting de layout in principe nagenoeg ongemoeid laat. De organisatie hield er vooraf rekening mee dat er opmerkingen zouden komen over de geschiktheid van de Strubben-bocht.

“Maar Whiting is juist erg enthousiast over die bocht”, stelt Bos.

Ter hoogte van De Stekkenwal moet een kleine aanpassing worden gedaan om een recht, aaneengesloten stuk van 800 meter te creëren en daarmee inhaalmogelijkheden te creëren aan het einde van het rechte stuk.

De kosten van de aanpassingen zijn relatief beperkt. Bos raamt ze op één à twee miljoen Euro.

Mocht ook de beoordeling van FOM eveneens positief zijn, dan kan Assen de veranderingen relatief snel realiseren en zou een Grand Prix zelfs volgend jaar al mogelijk zijn: “In 2019 of 2020”, als het aan Bos ligt.

F1-Planet.com