Home » Actueel » Whiting: “Zandvoort met minimale aanpassingen klaar voor F1”

Whiting: “Zandvoort met minimale aanpassingen klaar voor F1”

Het Circuit Zandvoort is met minimale aanpassingen klaar om een Grand Prix te organiseren. Dat heeft Racedirecteur Charlie Whiting gezegd na een inspectie van het Noord-Hollandse circuit. Whiting bracht het circuit vorige maand een bezoek aan het circuit voor een inspectie en hij was zeer positief over de mogelijkheden om de F1 voor het eerst sinds 1985 terug te brengen naar de duinen.

Toch temperde hij de verwachtingen.

“Ik denk dat er een geweldig potentieel ligt in Zandvoort”, zei Whiting, “er moeten een paar dingen aangepast worden en er is een grote bereidwilligheid om aanpassingen te doen, maar ik denk dat het nog iets te vroeg is om daarover [het organiseren van een Grand Prix] te spreken.”

“Zij komen bij ons terug met wat voorstellen en wij zullen het puur vanuit het oogpunt van een circuit bekijken. Het heeft niets te maken met de commerciële elementen ervan, maar uit het oogpunt van circuitveiligheid denk ik dat het haalbaar is.”

“Er zou een mooi recht stuk zijn dat goed genoeg is om goed gebruik te maken van DRS en je behoudt daarnaast de historische elementen van het circuit. Ik denk dat het een heel mooi circuit zou zijn.”

Whiting stelt dat de wijzigingen de layout van het circuit niet enorm zouden raken.

“Niet zoveel”, zei hij over het aantal layoutwijzigingen, “de hoeveelheid werk is relatief minimaal.”

Whiting stelde echter dat er wel ook andere elementen in overweging moeten worden genomen om een Grand Prix te kunnen organiseren.

“Ik ben er gaan kijken uit oogpunt van veiligheid”, zei Whiting, “kan het circuit aangepast worden om om te gaan met moderne F1-auto’s? Dat is alles.”

“Hoe groot de paddocks zijn, toegangen, waar huisvest je je toeschouwers, dat zijn dingen waar ik normaal gesproken niet bij betrokken ben.”

Whiting bezocht eerder ook het TT Circuit Assen en is na de Grand Prix van Rusland op doorreis naar Japan met een tussenstop in Vietnam, waar hij een potentiële plek voor een circuit bij Hanoi zal bekijken.

F1-Planet.com