Home » Actueel » Williams bevestigt Sirotkin als teamgenoot van Stroll

Williams bevestigt Sirotkin als teamgenoot van Stroll

Williams F1 Team heeft op dinsdag Sergey Sirotkin bevestigd als racecoureur naast Lance Stroll. De 22-jarige Moskoviet sleepte het laatste vrije stoeltje op de grid voor het seizoen 2018 in de wacht na een sterk optreden tijdens de post-season test die hij voor het team aflegde in Abu Dhabi. Sirotkin promoveert dankzij het groene licht dat hij kreeg van Williams na twee seizoenen in GP2 en één seizoen als reservecoureur bij Renault Sport F1 Team naar de Formule 1.

In zijn twee seizoenen in GP2 maakte hij een sterke indruk en finishte beide seizoenen als derde in de eindklassering. Hij won in die periode één sprintrace en twee feature races. In het afgelopen seizoen mocht hij al op diverse momenten kennismaken met F1-technologie tijdens een viertal vrijdagtrainingen voor Renault. Daarnaast legde hij ook de in-season test in Bahrein af voor het fabrieksteam van de Franse fabrikant.

Bij Williams voegt Sirotkin zich naast Lance Stroll, die zijn tweede volledige F1-seizoen in gaat. Hoewel minder race-ervaring in de Formule 1, doet Sirotkin bij voorbaat niet onder voor zijn Canadese teamgenoot.

“Het is een understatement om te stellen dat ik blij en trots ben dat ik me bij zo’n beroemd team als Williams mag voegen. Het heeft enorm veel werk gevergd om te komen waar ik nu ben en ik ben blij en iedereen die hierbij betrokken is dankbaar. Het resultaat van onze gezamenlijke inzet heeft me geholpen om mijn droom te verwezenlijken en wees er zeker van dat het team erop kan vertrouwen dat ik mijn uiterste best ga doen.”

Adjunct Teambaas Claire Williams stelt dat haar team uitkijkt naar het seizoen 2018 met haar jonge rijdersduo.

“Na een uitvoerig evaluatieproces van de coureurs, ben ik heel blij dat we onze line-up voor 2018 hebben afgerond en ik kijk uit naar wat het komende seizoen zal brengen. Wij hebben onze tijd genomen om alle beschikbare opties te evalueren en ik ben er zeker van dat Lance en Sergey de beste resultaten kunnen leveren voor het team. De Williams filosofie is altijd geweest om jong talent te helpen en te ontwikkelen en Sergey past precies in die ethos. Lance heeft een records verbrekend debuutseizoen achter de rug en met een jaar ervaring zal hij klaar zijn om sterk aan 2018 te beginnen. We hebben een getalenteerde rijdersline-up voor 2018 en wij hebben er vertrouwen in dat dat een aantal mooie resultaten voor het team zal opleveren.”

Chief Technical Officer Paddy Lowe stelt dat Sirotkin’s sterke optreden in Abu Dhabi de doorslag gaf voor de keuze voor de Rus.

“We hebben een grondig en uitputtende evaluatie uitgevoerd voor de rijderskeuze. Uiteindelijk heeft Sergey indruk gemaakt op het team met zijn snelheid, talent, technische feedback en werkethiek, zowel op de fabriek als op het circuit in Abu Dhabi. Ik ben heel blij dat hij zich bij ons team voegt als teamgenoot van Lance in het komende seizoen. Lance gaat zijn tweede seizoen in met ons na een aantal sterke resultaten in zijn debuutseizoen. We hebben een spannende line-up voor 2018 waarvan wij geloven dat die ons zal helpen om het potentieel van de FW41 te optimaliseren.”

Ook Lance Stroll verwelkomt zijn nieuwe teamgenoot bij het team.

“Aller eerst wil ik Sergey verwelkomen bij Williams en ik kijk ernaar uit om hem als mijn teamgenoot te hebben. Ik ken Sergey en ik weet zeker dat we snel een nauwe werkrelatie zullen opbouwen. Ik heb genoten van mijn debuutseizoen bij het team en er waren een aantal memorabele hoogtepunten waarop ik in het komende seizoen wil voortbouwen. Ik kijk uit naar Barcelona en het voor het eerst rijden met de FW41.”

 

 

 

F1-Planet.com