Home » Actueel » Williams contracteert F2-talent Russell

Williams contracteert F2-talent Russell

Williams F1 Team heeft Mercedes-talent en Formule 2-klassementsleider George Russell gecontracteerd voor een racestoeltje vanaf het seizoen 2019. Dat heeft het team op vrijdag bevestigd. Ze heeft de 20-jarige Brit voor meerdere jaren vastgelegd. Hij zal ondertussen zijn banden met Mercedes behouden.

Russell werd kampioen op de karts, in de Formule 4 en in GP3 en is hard op weg om over anderhalve maand in Abu Dhabi de titel in de Formule 2 in de wacht te slepen in wat zijn debuutseizoen in de klasse is. Het talent van de jonge Brit ging dan ook niet voorbij aan het oog van Williams, dat al in de afgelopen zomer met het talent in gesprek ging over een stoeltje voor 2019.

Russell deed in het afgelopen jaar al ervaring op in de Formule 1 bij Mercedes AMG F1 Team, waar hij dit jaar test- en reservecoureur is.

Russell zei heel blij te zijn met zijn uitverkiezing bij het legendarische team.

“Het is een enorme eer dat ik me bij een team mag voegen met de prestige en geschiedenis als Williams”, zei Russell, “de Formule 1 is een levenslange droom. Na het bekijken van de races toen ik een kind was, voelt het onwerkelijk dat ik nu op de grid zal staan naast coureurs die ik jarenlang heb bewonderd. Ik wil Claire en iedereen bij Williams bedanken voor hun vertrouwen bij het nemen van dit besluit evenals Toto en het team bij Mercedes voor hun fantastische steun van GP3 tot Formule 2. Ik heb er ongelooflijk veel zin in om aan het werk te gaan met iedereen in Grove en mijn eerste stappen te zetten als Formule 1 racecoureur. Ik kan niet wachten tot Melbourne volgend jaar en me bij Williams te voegen voor het begin van wat we allemaal geloven, het begin van een spannende, nieuwe reis.”

Adjunct teambaas Claire Williams is heel blij met de komst van Russell.

“Ik ben heel blij dat we aan kunnen kondigen dat George Russell vanaf het seizoen 2019 voor Williams zal rijden. Wij hebben bij Williams altijd geprobeerd om jong talent te promoveren en te ontwikkelen en George past perfect bij die ethos. Hij wordt al heel hoog gewaardeerd in het paddock en is een coureur wiens carrière we al een tijdje hebben gevolgd. Op basis de tijd die we tot nu toe met hem hebben doorgebracht geloven wij dat hij heel goed bij ons team past. Zijn commitment, passie en toewijding is precies wat we nodig hebben om te bouwen aan het positieve momentum nu we ons concentreren op de toekomst. We vinden het heel mooi om George te verwelkomen en met hem te kunnen gaan werken.”

F1-Planet.com