Home » Actueel » Williams dicht bij nieuwe overeenkomst met Mercedes

Williams dicht bij nieuwe overeenkomst met Mercedes

Williams Racing is dicht bij een nieuwe overeenkomst met motorfabrikant Mercedes. Dat heeft adjunct teambaas Claire Williams op donderdag in Silverstone onthuld. In de afgelopen week waren er berichten dat het team een overstap naar Renault zou overwegen, maar dat wordt nu door Williams ontkend.

“Ik zag de speculatie, maar wij praten niet met Renault. We praten met Mercedes, zoals je waarschijnlijk zou verwachten en die gesprekken verlopen goed”, zei Williams.

“We hopen een nieuw partnership tot en met 2021 met ze te kunnen sluiten. Ze zijn voor ons fantastische partners geweest. Ze zijn heel, heel behulpzaam geweest en iedereen weet dat Toto [Wolff] zijn F1-carrière begon bij Williams en als zodanig hebben we een geweldige relatie met hem. Ik zou die relatie graag voortzetten.”

“We hebben natuurlijk een geweldige geschiedenis met Renault, maar onze toekomst is met Mercedes.”

Williams heeft de omvang van het partnership met Mercedes wel in overweging genomen. Het team dacht er in 2018 over na om naast de power unit ook de versnellingsbak van Mercedes af te nemen, maar het team vond dat tegen haar natuur in gaan. Ze is overtuigd van haar positie als onafhankelijk constructeur die in zou houden dat ze alles behalve de motor zelf produceert.

“We hebben vorig jaar een evaluatie uitgevoerd. We doen dat dit jaar opnieuw, na wat er gebeurde tijdens de tests [waar de Williams niet op tijd klaar was] om te bepalen wat we zelf zouden moeten maken of zouden kunnen inkopen. Dat is een heel belangrijk stukje werk dat we hebben afgerond.”

‘We zullen nu ons besluit nemen ten aanzien van wat we zelf zullen doen  versus outsourcing – of dat nu met Mercedes is of met andere leveranciers.”

“Maar het is allemaal afhankelijk van de capaciteit die we hebben bij Williams en wat we beter doen versus wat anderen wellicht beter doen. Maar in 2021 zal er hoe dan ook een verandering komen in hoe teams kunnen samenwerken en we willen die samenwerkingen nu gaan concretiseren.”

Williams maakt sinds 2014 gebruik van de Mercedes power units en die heeft het team in de loop der jaren geen windeieren gelegd. In 2014 en 2015 eindigde het team als derde in het Constructeurskampioenschap. Na die eerste twee jaar gleed het team wat terug in de rangorde, maar kon tot vorig jaar nog behoorlijk meekomen. Ontwerpfouten in zowel de FW41 van 2018 als de FW42 van dit jaar maakten dat het team afgleed naar de laatste posities. Ze hoopt, onder meer met een groot upgradepakket voor dit weekend in Silverstone, een deel van het gat naar de concurrenten te kunnen dichten en put vertrouwen uit een verlenging van haar sponsorovereenkomst met hoofdsponsor ROKiT, die nu doorloopt tot 2023.

F1-Planet.com