Home » Actueel » Williams’ hoofdontwerper Wood vertrokken

Williams’ hoofdontwerper Wood vertrokken

Williams F1 Team heeft afscheid genomen van haar hoofdontwerper Ed Wood. De Brit vertrekt na de uiterst teleurstellende start van het seizoen van het team met de FW41. Hij zou volgens officiële lezing “om persoonlijke redenen” zijn vertrokken. Wood was 12 jaar in dienst bij het team uit Grove. Voor zijn dienstverband bij Williams was hij werkzaam bij de F1-teams van Ferrari en Renault nadat hij eerder Technisch Directeur was van het rallyprogramma van Subaru.

Het vertrek van Wood lijkt een onvermijdelijke stap nu Williams kampt met grote downforce- en handlingsproblemen met de FW41 en heeft erkend dat er fouten zijn gemaakt. Een en ander zou niet liggen aan de correlatie tussen de windtunnel en het circuit, maar aan specifieke ontwerpkeuzen. Williams besloot voor 2018 het lang gevoerde ontwerp met lage drag los te laten voor een robuuster ontwerp. De FW41 heeft echter geenszins aan de verwachtingen kunnen voldoen.

“Wij kunnen bevestigen dat Ed Wood om persoonlijke redenen heeft besloten om Williams te verlaten”, stelt het team in een verklaring.

“Als Hoofdontwerper heeft Ed aan de basis gestaan van vele successen in zijn tijd bij het team, waaronder de FW36 en FW37 die de derde plaats in de constructeurskampioenschappen van respectievelijk 2014 en 2015 hebben behaald.”

“Het team wil Ed bedanken voor zijn harde werken in de afgelopen 12 jaar. Zijn ervaring, kwaliteiten en passie voor engineering zijn van enorme waarde geweest voor Williams.”

Wood’s vertrek volgt op meerdere nieuwe aanstellingen in het technische team management. Williams stelde voormalig Ferrari aëro-man Dirk de Beer aan als Hoofd Aërodynamica en ze haalde Doug McKiernan van McLaren als haar nieuwe Hoofd Engineer.

Het vertrek van Wood is de derde van een hoofdontwerper in korte tijd. Eerder deze maand vertrok McLaren’s Hoofdontwerper Tim Goss en was er het plotselinge vertrek van Sauber’s Technisch Directeur Jörg Zander.

 

F1-Planet.com