Home » Actueel » Williams toont nieuwe kleurstelling

Williams toont nieuwe kleurstelling

Williams F1 Team heeft op maandag tijdens een launchevenement in haar hoofdkwartier in Grove haar nieuwe kleurstelling gepresenteerd. Het team uit Grove kon na het vertrek van Martini een nieuwe hoofdsponsor aankondigen in de innovatieve nieuwe telco ROKiT. Het bedrijf heeft een meerjarig contract gesloten met het team.

Het team voert haar nieuwe FW42 uit in een nieuwe kleurstelling. Een deel van het wit dat de afgelopen jaren de kleurstelling domineerde maakt plaats voor lichtblauw. Ter hoogte van de engine cover loopt het lichtblauw over naar wit, waar de logo’s van de nieuwe hoofdsponsor zichtbaar zijn.

Het team heeft tevens een nieuwe partner in PKN Orlen, een partner van Robert Kubica, die aan de bovenzijde van de engine cover zichtbaar is.

“Wij zijn heel blij dat we ROKiT kunnen verwelkomen bij ons team als onze titelpartner voor het seizoen 2019 en daarna”, stelt Adjunct teambaas Claire Williams, “Wij delen vergelijkbare waarden en aspiraties met ROKiT: engineering en innovatie vormen de kern van alles wat we doen om de beste te zijn – het perfecte platform om een partnership te starten.”

De link van Williams met ROKiT gaat terug tot aan de roots van het team. Medeoprichter Jonathan Kendrick werkte in een ver verleden als bandenengineer in dienst van GoodYear met het team. In 1978 was hij bandenengineer van Alan Jones bij het team.

Williams komt in 2019 uit met coureurs Robert Kubica en George Russell.

F1-Planet.com