Home » Actueel » Williams verlengt contract met Mercedes tot 2025

Williams verlengt contract met Mercedes tot 2025

Williams Racing heeft haar contract met Mercedes-Benz voor de afname van power units verlengd tot het einde van 2025. Dat heeft het team op vrijdag bekendgemaakt.

Williams maakt sinds 2014 gebruik van de power units van Mercedes. Aanvankelijk kon ze mede daardoor een belangrijke stap vooruit zetten ten opzichte van eerdere jaren en zelfs enkele jaren de subtop aanvoeren. In 2014 en 2015 eindigde het team als derde in het Constructeurskampioenschap. Sindsdien is het team teruggevallen, maar het partnership heeft het team wel steeds een stabiele basis gebracht met een betrouwbare aandrijving. Met die nieuwe lange-termijncontract is die stabiliteit geborgd voor de komende jaren.

Williams’ Adjunct teambaas Claire Williams is blij met de verlenging van de samenwerking.

“We hebben een geweldig partnership met Mercedes-Benz in de afgelopen zes jaar voor wat aanvankelijk een overeenkomst voor zeven jaar was en dus zijn we heel blij dat we de komende vijf jaar vanaf 2021 met hen zullen blijven werken. Mercedes-Benz is een van de meest succesvolle motorleveranciers van de sport en wij geloven dat ze ook in de toekomst een extreem competitief motorpakket zullen blijven voortbrengen. In onze tijd met hen zijn ze een echte vriend van het team geworden en wij kijken ernaar uit om in de toekomst met Mercedes-AMG HPP te werken.”

Andy Cowell, de Managing Director van Mercedes-AMG HPP zei over de vernieuwde overeenkomst:

“Het opbouwen van lange-termijn partnerships is een van de belangrijke pijlers geweest van onze benadering van het hybride tijdperk in de Formule 1. Williams is een exemplarische partner geweest sinds we voor het seizoen 2014 begonnen samen te werken en we hebben een aantal hoogtepunten beleefd in die jaren. We hebben sterke menselijke en technische relaties met het team in Grove en kijken ernaar uit om in de komende jaren met hen verder te bouwen.”

Mercedes-teambaas Toto Wolff is blij met de samenwerking met Williams.

“Williams is een van de iconische merken in de Formule 1 en wij bij Mercedes zijn er trots op dat we hen tot onze autosportfamilie mogen rekenen. Ze hebben recentelijk wat moeilijke tijden doorgemaakt, maar dat heeft alleen hun vastberadenheid en de kracht van hun karakters getoond nu ze aan het vechten zijn om te komen waar ze horen te staan op de grid. Ik ben er zeker van dat de vooruitzichten voor onafhankelijke teams er goed uit zien onder de financiële reglementen die vanaf 2021 zullen worden ingevoerd en wij zijn heel blij dat we ons partnership met Williams in dat nieuwe tijdperk van onze sport.”

F1-Planet.com