Home » Actueel » Wolff: “2019-vleugels zullen de luchtverstoring niet doen afnemen”

Wolff: “2019-vleugels zullen de luchtverstoring niet doen afnemen”

Mercedes AMG F1 teambaas Toto Wolff denkt dat de nieuwe aërodynnamica-reglementen die in 2019 worden ingevoerd niet het gewenste effect zullen hebben. Voor het komende seizoen wordt een forse versobering van de voorvleugel- en bardgeboardsecties van de auto doorgevoerd om de verstoring die een auto op snelheid veroorzaakt voor zijn achtervolger te verminderen en er daarmee voor te zorgen dat ze elkaar dichter kunnen naderen, met betere races tot gevolg.

In de nieuwe reglementen worden de 3-dimensionaal uitgevoerde vleugeldelen die doelbewust afbuigingen van de luchtstromen veroorzaken verboden en maken ze plaats voor conventionelere en vlakkere vleugeldelen en recht-toe-recht-aan wing endplates zonder exotische vormen, luchtkanalen of vleugeldeeltjes.

Wolff denkt echter dat de aanpassing van de vleugels niet het gehoopte effect zullen hebben.

“Op dit moment is het heel moeilijk voor auto’s om elkaar te volgen”, vertelt de teambaas tijdens een sponsorevenement van Hewlett Packard, “je kunt niet dichterbij komen, dan verlies je downforce. De band verliest grip en daardoor is het heel slecht gesteld met het inhalen.”

‘Als je naar een aantal van de juniorcategorieën kijkt met minder aërodynamica, de F2 bijvoorbeeld, dan zijn daar soms behoorlijk goede races. Zij kunnen elkaar dichter naderen.”

“Dus het doel was om iets van de aërodynamica weg te doen, de luchtstroom niet langs de auto te laten stromen, zodat je een groot gat creëert achter de auto. Dat is slecht – in plaats daarvan leid je de lucht over de auto.”

“Maar ze vechten met 2.000 aërodynamici in alle teams en ik denk dat we oplossingen hebben gevonden waarmee we de lucht weer rond de auto kunnen krijgen. Daardoor zal er niet heel veel veranderen.”

Wolff verwacht ook dat de downforceniveaus ten opzichte van dit jaar niet wezenlijk anders zullen zijn. De vleugels worden weliswaar vereenvoudigd, maar daar tegenover staat dat ze 2 centimeter breder worden, van 1800 mm tot 2000 mm in 2019.

“De geruchten die je hoort in het paddock is dat mensen er heel veel van hebben kunnen terugvinden.”

F1-Planet.com