Home » Actueel » Wolff: “75% kans dat Hamilton bij Mercedes blijft”

Wolff: “75% kans dat Hamilton bij Mercedes blijft”

Mercedes-teambaas Toto Wolff schat de kans dat Lewis Hamilton na 2020 bij Mercedes AMG blijft op 75%. De Oostenrijker reageerde daarmee op speculatie over een mogelijke overstap van de zesvoudig wereldkampioen naar Ferrari, dat voor het eerst openlijk met hem flirtte toen teambaas Mattia Binotto aangaf dat zijn team “alleen maar blij kon zijn” als Hamilton voor 2021 op de markt kwam. La Gazzetta dello Sport berichtte ondertussen dat Hamilton inmiddels al twee ontmoetingen zou hebben gehad met Ferrari President John Elkann en Piero Ferrari.

Wolff wilde er eigenlijk niet op speculeren, maar stelde dat een goede auto en een goed team uiteindelijk de hoogste prioriteit is voor een competitieve coureur.

“Ik zou het [de kans dat Hamilton blijft] persoonlijk – en ik steek hier behoorlijk mijn nek uit – op 75% schatten. Ik denk dat, rationeel genomen, voor beide kanten alles spreekt voor voortzetting van de relatie, maar tegelijkertijd is er een kans van 25% waar we geen controle over hebben. Dus laten we zien hoe het zich in de komende maanden ontwikkelt.”

“Er zullen aspecten zijn zoals financiële voorwaarden die een rol zullen spelen en die uiteindelijk bijdragen aan een totaalpakket dat de coureur zal evalueren.”

“Dat is iets heel normaals en dat zullen we allemaal doen.”

Wolff stelt dat, ondanks dat hij denkt dat Mercedes uiteindelijk de beste plek is voor Hamilton, hij niet de fout zal maken om er blindelings van uit te gaan dat hij zal blijven. In 2012 wist Mercedes Hamilton tegen elke verwachting te overtuigen van een overstap van McLaren naar Mercedes.

“Een coureur van dat niveau zal altijd weten dat hij een impact kan maken in een team”, zei Wolff, “wat ik meeweeg is dat toen hij bij McLaren vertrok voor Mercedes, er werd gezegd dat dat niet de juiste keuze was en het bleek de juiste te zijn. Ik wil niet de fout maken om Ferrari’s potentieel te onderschatten.”

‘Ik zie geen sentiment dat we recht zouden hebben op het winnen van een zevende of achtste titel. In tegendeel. Ik denk dat we nederig moeten blijven over succes.”

“Als je er rationeel naar kijkt, dan spreekt alles ervoor om de reis samen voort te zetten, maar er kunnen ook andere factoren zijn die spreken voor de nieuwe uitdaging, een spannende deal en daar moet je altijd rekening mee houden. Ik geef het 25% kans.”

F1-Planet.com