Home » Actueel » Wolff: “Bottas heeft een zwakke plek in het volgen van andere auto’s”

Wolff: “Bottas heeft een zwakke plek in het volgen van andere auto’s”

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft zich na de Grand Prix van Italië kritisch uitgelaten over de racekwaliteiten van Valtteri Bottas. De Fin maakte in de slotfase jacht op de koppositie van Charles Leclerc, had op versere banden overduidelijk de snellere auto, maar kon de Ferrari nooit dicht genoeg naderen om een aanval te plaatsen. Toen hij er echt dichtbij leek te kunnen komen, verremde hij zich voor de eerste chicane, waardoor Leclerc precies de tienden van seconden terugwon, die hem de lucht gaf om tot aan de finish aan kop te blijven.

Wolff, die het vanuit de pitbox gade sloeg, was bij het zien van die remfout duidelijk niet onder de indruk van het optreden van zijn coureur.

“Het lijkt erop dat hij een beetje moeite heeft om het maximum uit de auto te halen als hij achter een andere auto komt”, analyseerde Wolff na afloop, “Lewis is op een of andere manier in die positie in staat om dichterbij te komen en zichzelf in een positie te brengen om een aanval te doen.”

“Het is iets waar hij aan moet werken, maar daarentegen was zijn racen geweldig. Hij was echt heel snel. Waarschijnlijk was het in pure racetijd de snelste auto.”

Bottas zei over de slotfase van de Grand Prix dat zijn banden snel slechter werden naarmate hij dichter achter Leclerc reed.

“Idealiter had ik wat meer bandenmanagement gedaan, maar als ik een kans wilde hebben op het winnen van de race, dan moest ik pushen om ze te achterhalen en dat ging ten koste van wat bandenslijtage.’

“Ik had het gevoel dat ik in de laatste vier ronden veel van mijn medium banden verloor, dus dat maakte het lastig. Toen ik dicht genoeg bij hem kwam, blokkeerde ik het voorwiel onder het remmen. Lewis had een vergelijkbaar probleem, hij ging rechtdoor toen ik hem naderde.”

“Op basis van alle calculaties moet je, om een goede kans te hebben om in te halen, een seconde sneller zijn en ik had maximaal vijf tienden tegen de tijd dat ik dicht bij Charles kwam. Het was lastig. Ik heb alles geprobeerd, maar het was vandaag een beetje buiten bereik.”

F1-Planet.com