Home » Actueel » Wolff: “De beste vierde plaats die ik ooit heb gezien”

Wolff: “De beste vierde plaats die ik ooit heb gezien”

Mercedes AMG-teambaas Toto Wolff was na de Grand Prix van Brazilië vol lof over de heldenrit van Lewis Hamilton. Gestart vanuit de pitstraat herstelde de Engelsman zich in São Paulo tot de vierde plaats. Hij kwam na 71 ronden maar 0,8 seconde tekort op de als derde gefinishte Kimi Räikkönen.

Op zijn weg naar de vierde plaats liet Hamilton een ongekende racesnelheid en efficiëntie zien bij het inhalen van zijn tegenstanders. Daardoor zou hij na de pitstops van Sebastian Vettel en Valtteri Bottas tot aan zijn eigen stop in ronde 44 zelfs 15 ronden de race leiden. Het meest indrukwekkend was echter zijn stint ná zijn pitstop. Op de supersofts reed hij binnen 14 ronden een gat van 10 seconden dicht ten opzichte van Max Verstappen en zou vervolgens Kimi Räikkönen onder maximale druk plaatsen voor de laatste podiumplaats.

Het was een vierde plaats zoals je ze maar zelden ziet, stelde Wolff. De Oostenrijker stelt dat het compacte veld vooraan een nog beter resultaat mogelijk heeft voorkomen.

“Ik denk dat een overwinning mogelijk was geweest”, zei Wolff, “hij was de snelste op de baan, maar je moet je eraan herinneren dat Sebastian de snelheid in de race controleerde, afgezien van de ronde. Dus we hebben waarschijnlijk niet de echte race gezien.”

“Toen we het in de ochtend bespraken, dachten we dat het een realistisch doel was om met een safety car P4 te behalen. Die hadden we, dus dat hielp ons een beetje, maar het gat naar de Ferrari’s was te klein om veel te kunnen bereiken.”

“Voor mij was het de beste vierde plaats die ik ooit heb gezien. Om vanuit de pitstraat te starten en op 5,4 seconden te finishen achter de leider, dat is een heel indrukwekkende rit.”

admin