Home » Actueel » Wolff hint naar langer verblijf bij Mercedes

Wolff hint naar langer verblijf bij Mercedes

Mercedes AMG-teambaas Toto Wolff heeft ernaar gehint dat hij het F1-team van de Duitse fabrikant ook op de langere termijn trouw zal blijven. In het afgelopen weekend rezen twijfels over het in stand blijven van de succesformatie van Mercedes na het komende seizoen 2020 nadat Lewis Hamilton door de Italiaanse media was gesignaleerd bij Ferrari President John Elkann en Hamilton op zijn beurt twijfels liet doorklinken over de toekomstplannen van Wolff.

Hamilton liet eerder al doorschemeren bij de vorming van zijn toekomstplannen scherp te kijken naar wat Toto Wolff zou gaan doen. Hij redeneerde dat een team bij een wisseling van de wacht in de leiding van het team “gemakkelijk de verkeerde kant op kan gaan”.

Wolff wordt al langere tijd in verband gebracht met een rol in de leiding van de Formule 1. Het is algemeen bekend dat het contract van F1 CEO Chase Carey nog tot 2020 doorloopt en hij daarna waarschijnlijk een stap terug zal willen doen. Ook Managing Director Motorsport Ross Brawn nadert de pensioengerechtigde leeftijd en Wolff wordt alom gezien als een begenadigd leider en iemand die de F1 zou kunnen leiden.

In de afgelopen week liet Wolff echter een ander licht schijnen op zijn toekomst en maakte daarbij duidelijk dat hij heel diep heeft nagedacht over wat hem drijft.

“Waar ik achter ben gekomen is dat ik geniet van de relaties in het team en de relatie met de besluitvormers bij Daimler. Dat is een fundamenteel onderdeel van mijn welzijn”, zei Wolff.

“Ze hebben ons echt vertrouwen gegeven en alle ruimte die we nodig hebben om dit team succesvol te maken. En ik vat het niet licht op om met het juiste besluit voor ons allemaal te komen.”

“Dit is een proces dat wat tijd gaat vergen, maar ik voorzie geen verrassingen zoals het er nu voor staat.”

Wolff stelt dat hij openheid over zijn overwegingen voor de toekomst hoog in het vaandel heeft en de overwegingen voor de toekomst ook deelt met Lewis Hamilton, die op zijn beurt Mercedes informeerde dat hij met Ferrari sprak.

“We werken al een behoorlijke tijd samen en we vertrouwen elkaar. We hebben moeilijke tijden doorgemaakt samen en we zijn er sterker uit gekomen met een betere band en naast ons zijn er heel veel anderen die onderdeel zijn van de inner circle van het team.”

“We praten natuurlijk voortdurend met elkaar, we zien waar het team naar toe gaat en waar Lewis’ carrière naar toe gaat.”

Wolff maakt zich er niet druk om dat Hamilton sprak met Ferrari.

“Als het gaat om het silly season, dat is normaal. Je gooit wat kleine granaatjes. Soms pakken we ze op en exploderen ze in onze hand. Het is onderdeel van het verhaal en het is goed om te zien wat er in de winter gaat gebeuren rond die gesprekken. Maar tegelijkertijd, we praten er voortdurend over.”

“Er zijn nooit verrassingen geweest. Als er dingen in de pers kwamen, dan was het weken of maanden nadat wij het zelf wisten en wat onze gedachten waren. Dus dat hoort bij de Formule 1, denk ik.”

F1-Planet.com