Home » Actueel » Wolff: “Koppositie Mercedes vertelt niet het hele verhaal”

Wolff: “Koppositie Mercedes vertelt niet het hele verhaal”

Mercedes AMG is teruggekeerd als de grote winnaar van de eerste twee Grands Prix. Met twee dubbelzeges in Australië en Bahrein kon het team het nauwelijks beter doen. Toch vertelt de stand om het Constructeurskampioenschap niet het hele verhaal, stelt teambaas Toto Wolff.

”Na twee races is het seizoen 2019 lijkt het misschien alsof we in een sterke positie zijn”, zei Wolff.

”We hebben 87 punten, maar één onder de maximale score. Maar de stand in het Constructeurskampioenschap vertelt niet het hele verhaal.”

”De waarheid is dat we in de kwalificatie en de race in Bahrein niet zo snel waren als onze directe tegenstanders. De Ferrari was aanzienlijk sneller op de rechte stukken en dat liep op tot enkele tienden per ronde. Niettemin is het gezegde dat “om als eerste te finishen, je eerst moet finishen” en de combinatie van solide prestaties van het team, de betrouwbaarheid van onze systemen en sterke optredens van onze coureurs heeft een één-twee opgeleverd.”

”We kijken niet op tegen uitdaging waar we voor staan, het motiveert ons. We zullen blijven pushen om de maximale prestatie uit ons pakket te halen om de beste race af te leveren die we kunnen. We zullen proberen druk uit te oefenen, kansen te maximaliseren en hard te werken om ons pakket te verbeteren.”

”We hebben tot nu toe in dit seizoen spannende races gezien en we kijken uit naar het volgende gevecht in Shanghai.”

”De Grand Prix van China 2019 zal ook de 1000e race in het Wereldkampioenschap Formule 1 zijn. 1000 races in bijna 70 jaar tekent de fantastische traditie en geschiedenis van deze sport. We zij er trots op om een van ‘s-werelds grootste merken in de klasse te vertegenwoordigen en we zullen onze uiterste best doen om een goede show neer te zetten bij deze historische aangelegenheid.”

F1-Planet.com