Home » Actueel » Wolff: “Mercedes niet afhankelijk van één man”

Wolff: “Mercedes niet afhankelijk van één man”

Mercedes AMG F1 Team zou ook bij het vertrek van een van haar sleutelspelers onverminderd kunnen functioneren als het topteam dat ze nu is. Dat stelt teambaas Toto Wolff. Het succes van de constructeurskampioen is niet gevestigd op de kwaliteiten van één man, zo zegt hij. Het is om die reden dat Mercedes veel aandacht besteed aan het opleiden en laten doorgroeien van talent uit eigen gelederen.

Mercedes zag aan het einde van 2016 Chief Technical Officer Chassis Paddy Lowe naar Williams vertrekken. Hij werd na enkele maanden opgevolgd door James Allison. Het vertrek van Lowe kwam op het moment dat het team volop in de voorbereidingen zat op de grootste reglementsveranderingen in tien jaar: op de bredere en zwaardere chassis die in 2017 hun intrede deden. Het team ving het vertrek echter ogenschijnlijk naadloos op.

“Een Formule 1-team heeft door de omgeving van voortdurend veranderende reglementen en uitdagingen waar je voor staat geen statische structuur”, stelt Wolff, “Het is dynamisch.””

“Je kunt een organisatie niet bevriezen omdat die succesvol is. Je moet kijken naar de volgende generatie van leiders. Je moet je aanpassen aan nieuwe uitdagingen. En daarom zul je deze organisatie zien ontwikkelen en jonge engineers, monteurs en management zien opkomen.”

“Deze organisatie is niet afhankelijk van een persoon, niet van Paddy, niet van James, niet van Andy [Cowell, TD Power Units], niet van mijzelf, van niemand”, zegt Wolff.

“We hebben een sterke basis van mensen die geweldig werk leveren die veel meer zichtbaarheid naar buiten en externe waardering verdienen voor het geweldige werk dat ze doen. En daarom zou je zullen zeggen dat als een hoger geplaatst persoon het team verlaat of er is een wisseling in het leidinggevend personeel, dat de organisatie niet zal beïnvloeden, omdat de basis zo sterk is.”

“Wat we zien, is dat als de huidige generatie leidinggevenden in het team zou vertrekken, het team daarna op een andere manier net zo sterk moet zijn, want je kunt een James, een Andy, een Mark Ellis of een Aldo Costa niet vervangen. Dat zijn gewoon heel bijzondere mensen, maar uiteindelijk zal er een nieuwe generatie opstaan met hun eigen kwaliteiten, met eigen persoonlijkheden en zij zullen het team verder helpen ontwikkelen.”

 

“Mijn persoonlijke uitdaging is om, als ik ermee stop, ik wil weten dat dit team het zonder mij nog beter kan doen.”

 

admin