Home » Actueel » Wolff: “Mercedes moest tegenvaller incasseren in motorontwikkeling”

Wolff: “Mercedes moest tegenvaller incasseren in motorontwikkeling”

Mercedes AMG heeft een tegenvaller moeten incasseren in de ontwikkeling van de power unit voor 2019. Het nieuwe concept van de power unit bleek niet de verwachte resultaten te brengen. De constructeurskampioen legt de lat hoog voor zichzelf, stelde teambaas Toto Wolff tijdens een evenement van sponsor Hewlett-Packard en dat betekent dat alle afdelingen ambitieuze doelstellingen krijgen.

“Er is een ongelooflijke ontwikkelingsrace aan de gang op dit moment”, zei Wolff, “het vinden van downforce, het verminderen van drag en natuurlijk de motor. Dat is een heel belangrijk onderdeel, het toevoegen van meer vermogen aan de motor.”

“We stellen onszelf zeer ambitieuze doelen. We hebben de doelstellingen zes weken geleden zelfs verhoogd omdat we wat geruchten hebben gehoord dat anderen het heel goed aan het doen zijn, dus we hebben het punt waar we voor de eerste race moeten staan in termen van absolute rondetijden verhoogd. We zijn daar nog steeds naar toe aan het werken.”

“We hebben een aantal goede weken achter de rug in de windtunnel”, zei Wolff, maar de motorontwikkeling stuitte op wat stagnatie. De gestelde doelen bleken niet te worden gehaald.

“We hebben een beetje een tegenvaller moeten incasseren op het motorvlak. We dachten dat het nieuwe concept iets meer zou opleveren, maar die jongens zijn even ambitieus als ieder ander bij ons, dus ik ben optimistisch.”

“We zullen het weten wanneer de eerste kwalificatiesessie van start gaat in Melbourne. Dat is het moment waarop iedereen zijn kaarten op tafel legt.”

F1-Planet.com