Home » Actueel » Wolff: “Mercedes waarschijnlijk na 2020 in F1, maar geen garanties”

Wolff: “Mercedes waarschijnlijk na 2020 in F1, maar geen garanties”

Het is waarschijnlijk dat Mercedes na 2021 nog in de F1 actief is, maar daarvoor zijn nog geen garanties. Dat heeft teambaas Toto Wolff gezegd. Mercedes is na het behalen van de zesde wereldtitel op rij het team met de meest succesvolle periode in de geschiedenis.

Het team is volop in gesprek met Liberty Media over een overeenkomst die het team ook na 2020 zou verbinden aan de Formule 1, maar in die onderhandelingen, weegt moederconcern Daimler verschillende aspecten af. Nu de tendens in de auto-industrie zich meer richt naar elektrische auto’s, is het een lastige gecompliceerde kwestie, geeft Wolff toe.

“Alles wijst erop dat we zullen blijven. Maar het is geen gegeven”, zei Wolff,  “We zijn bezig met de bespreking van de nieuwe Concorde-overeenkomst. In verband hiermee – en onafhankelijk daarvan – bespreken we de ontwikkeling van de auto en de effecten ervan op de sport.”

“In welke richting ontwikkelt de autowereld zich? In welke vorm is de Formule 1 relevant als een entertainment- en technologieplatform? Willen we als merk waarvan de eerste auto een racewagen was, op de lange termijn op dit platform blijven?”

“Er is het Ferrari-model dat zegt: ‘We zullen het voor altijd doen. We bouwen racewagens en we bouwen wegauto’s’. Het andere model zegt: ‘We hadden een zeer succesvolle run. Er is niets meer te bewijzen. We gaan opnieuw iets anders doen.’ Beide zijn absoluut plausibele strategieën.”

Hoewel sommigen hebben gesuggereerd dat Mercedes weinig meer te winnen zou hebben na de aanhoudende successen, ziet Wolff het anders.

“Als je vandaag een onderzoek uitvoert om te zien welke Formule 1-teams het meest succesvol zijn, zullen de meeste mensen Ferrari zeggen,” zei hij. “Dat komt simpelweg omdat Ferrari al 50 jaar toonaangevend en competitief is.”

“Ik denk dat op een moment dat alles zo kort is, het de duurzaamheid van succes is die de strategie veel geloofwaardiger maakt dan snel in- en uitchecken. Succes kan soms ook fluctueren – het kan ook gebeuren dat je derde wordt.”

“Natuurlijk moet je als merk gewend blijven aan je verwachtingen realistisch houden en kalibreren dat je niet elk jaar kunt winnen. Dat is niet eenvoudig. Ik moet bij mezelf beginnen: hoe kan ik dat verdragen?”

Wolff stelt dat het niet waarschijnlijk is dat Mercedes als power unit leverancier zou aanblijven als het besluit in de bestuurskamer zou vallen dat de F1 de doelen van het bedrijf niet langer meer dient.

“We hebben vier teams die we leveren, inclusief onszelf,” zei hij. “Je kunt alleen zwanger zijn of niet zwanger, niet half zwanger. Dus we nemen deel aan het platform of we doen niet.”

Over een besluit om te stoppen, zei Wolff: “Ik denk niet dat iemand dat zou beslissen [om F1 te verlaten]. Maar als dat zou gebeuren, zou dat [stoppen van levering aan klantenteams] een gevolg zijn.”

F1-Planet.com