Home » Actueel » Wolff: “Rijdersmarkt gecompliceerd voor Ocon”

Wolff: “Rijdersmarkt gecompliceerd voor Ocon”

De huidige situatie op de rijdersmarkt is allerminst ideaal voor Mercedes-juniorcoureur Esteban Ocon. Dat heeft Mercedes AMG-teambaas Toto Wolff toegegeven. Van de Fransman wordt alom verwacht dat die op korte termijn plaats zal moeten maken bij Force India voor Lance Stroll, wiens vader Lawrence het team overnam na de surseance van betaling waarin het team in juli terecht kwam. Dat precies op het moment dat de mogelijkheden op de rijdersmarkt voor 2019 snel afnemen.

Mercedes was in de afgelopen zomer in vergevorderde gesprekken met Renault over een plek voor Ocon bij het Renault Sport fabrieksteam, maar het besluit van Daniel Ricciardo om Red Bull Racing te verruilen voor Renault zette een streep door die plannen. De hoop dat hij mogelijk nog bij McLaren terecht zou kunnen vervloog snel toen bleek dat hij niet in de MCL33 paste. McLaren heeft in Lando Norris bovendien een groot talent in huis dat ze dreigde te verliezen als ze hem geen F1-contract zou aanbieden. Het team uit Woking zou Ocon nog wel hebben ontvangen voor het passen van een stoeltje voor mogelijk het restant van 2018, maar de Fransman bleek te lang voor de MCL33.

Nu McLaren definitief heeft gekozen voor Norris, resten Ocon weinig alternatieven in de sterk verdeelde rijdersmarkt. Alom wordt verwacht – en is reeds door de coureur zelf bevestigd – dat Sergio Pérez een contract heeft bij Force India voor 2019. Andere stoeltjes zijn er nog bij Toro Rosso, Haas, Sauber en Williams. Van dat rijtje worden de eerste drie aangedreven door concurrerende power units. Toro Rosso hoopt met Honda in 2019 een volgende stap te zetten en de Japanners zijn erg op hun hoede voor het lekken van kennis naar concurrentie als ze een doorbraak zou vinden met haar power unit. Datzelfde geldt voor Ferrari bij Haas en Sauber. Beide teams onderhouden dusdanig sterke banden met de Scuderia dat zij niet ongevoelig zijn voor de wensen van de Scuderia op het rijdersvlak. Williams, dat wel rijdt met Mercedes power units zou een laatste optie zijn, maar het team uit Grove maakt zware tijden door met haar FW41 en richt zich noodgedwongen op coureurs met een forse portemonnee. Mercedes zou heel veel geld moeten investeren om dat te evenaren zonder dat Ocon daarmee met zekerheid een wezenlijk competitieve auto tegemoet kan zien.

“Wat betreft de rijders[markt] is de situatie heel gecompliceerd”, zei Wolff, “het leek erop dat we voor Esteban een deal hadden met Renault en binnen 48 uur veranderde alles.”

Wolff verwijst daarmee naar het onverwachte besluit van Daniel Ricciardo om naar Renault over te stappen.

“Overeenkomsten waren plotseling geen overeenkomsten meer, maar ik kan de rationale van Renault wel begrijpen van het aan boord halen van Ricciardo.”

“Het is gewoon zo dat de manier waarop dingen uit zijn gepakt niet ideaal zijn voor Esteban. Het zou echt heel jammer zijn als een timingprobleem of ontransparante communicatie er de reden van zou zijn dat een jongen met talent geen stoeltje zou kunnen vinden voor volgend jaar.”

“Hij kan rijden en hij heeft een geweldige persoonlijkheid en uiteindelijk zal hij in een auto zitten die races wint en misschien wel een kampioenschap”, zei Wolff, “mijn lange-termijn perspectief voor hem is nog steeds heel optimistisch.”

McLaren CEO Zak Brown heeft te doen met Ocon, maar stelde dat het team met Lando haar eigen talent in huis heeft. Het feit dat Ocon voor de lange termijn vastgelegd is door een concurrerende power unit fabrikant helpt bovendien niet.

“Uiteindelijk denk ik dat we onze eigen coureur hebben en Lando is degene die we wilden”, gaf Brown toe, “Esteban is iemand die wij enorm hoog hebben zitten, maar ik denk wel dat, als je naar de lange termijn kijkt, het niet helpt als een coureur banden heeft met een andere fabrikant.”

“Hopelijk krijgt Esteban een stoeltje of blijft hij waar hij is, want hij verdient het zeker om in de Formule 1 te zijn. Maar dat deze fabrikant [Mercedes] een hand heeft op deze coureurs is absoluut iets negatiefs als je niet met die bepaalde fabrikant werkt en je met een visie voor vijf of tien jaar wilt kijken of je een coureur in huis haalt of niet.”

Brown ontkent dat er in zijn eigen specifieke geval sprake is van belangenverstrengeling bij de promotie van Norris, omdat hij zelf betrokken was bij het management van de coureur.

“Ik heb Lando begeleid voordat ik bij McLaren begon en voordat hij naar McLaren kwam”, stelt Brown, “ik ben vanaf dag 1 heel transparant geweest naar de aandeelhouders en ik ben niet de eerste persoon die zo’n relatie heeft in de sport of in de zakenwereld”.

“Ik heb in geen geval verstrengelde belangen in onderhandelingen, dus ik heb hier geen problemen mee. Hij is hier op eigen kracht en als hij niet hier was, dan zou hij bij een ander Formule 1-team zitten.”

F1-Planet.com