Home » Actueel » Wolff: “Serieuze dreiging van McLaren en Renault”

Wolff: “Serieuze dreiging van McLaren en Renault”

Mercedes teambaas Toto Wolff houdt er rekening mee dat zijn team in 2018 met meer serieuze tegenstanders te maken krijgt. De Oostenrijkse teambaas ziet een serieuze dreiging in de opkomst van McLaren en het Renault Sport F1-team.

“Dit is de top van de autosport en je moet elk team en alle topcoureurs respecteren”, stelt Wolff, “wij nemen Ferrari, Red Bull, McLaren en Renault zeer serieus. Die jongens kunnen om een kampioenschap strijden en een aantal van hen zou ons kunnen verrassen.”

Wolff stelt dat hij tegenstand verwacht van elk van deze teams, maar verwacht dat Mercedes de strijd nog altijd aan kan.

“Ik wil nederig blijven, maar als we de puntjes op de i kunnen zetten zoals we dat vorig jaar hebben gedaan, dan zullen we races winnen en als we dat doen zullen we voor de kampioenschappen vechten.”

“Als dat niet zo is, dan zijn we niet goed genoeg geweest.”

Wolff stelt dat een sterke concurrentie zeer reëel is, dat bewees Ferrari al in 2017 met de SF70-H die vanaf het begin snel was.

“Hoe de [SF70-H] presteerde op het circuit was exceptioneel”, stelt Wolff, “de stap die ze gedurende de winter hebben gezet was waarschijnlijk de grootste van alle teams.”

“Ferrari had meer races kunnen winnen”, geeft hij toe, “we nemen ze zeer serieus als kanshebber, evenals we dat doen met de andere teams”.

Mercedes zelf kampte met een moeilijke W08, die ze betichtte van “diva” karakteristieken.

“Ik ben blij dat we het op de rit hebben kunnen houden”, zegt Wolff, “we hebben 11 overwinningen behaald ten opzichte van vijf van Ferrari. En de stopwatch liegt nooit.”

F1-Planet.com