Home » Actueel » Wolff: “Soort van op twee gedachten over Mercedes dominantie”

Wolff: “Soort van op twee gedachten over Mercedes dominantie”

Mercedes AMG-teambaas Toto Wolff heeft gezegd dat hij “soort van” op twee gedachten hinkt over een situatie van dominantie van Mercedes in dit F1-seizoen. Het team uit Brackley behaalde tot nu toe dubbelzeges in alle vijf Grands Prix. En hoewel het niet voor het eerst is dat Mercedes de Formule 1 domineert – de afgelopen vijf seizoenen werden onafgebroken de beide wereldtitels in de wacht gesleept – stelt Wolff dat een situatie van dominantie vanuit het oogpunt van de fans minder aantrekkelijk is voor de sport.

“Ik zit een beetje in een lastige positie”, zei Wolff, “nou, niet in een lastige positie. Ik zit in een behoorlijk duidelijke positie, want wij proberen echt zo goed mogelijk te presteren. We leggen de lat steeds wat hoger en verleggen grenzen. We proberen als groep elke dag en elk jaar weer beter te worden.”

“Dit team komt steeds meer los  van de problemen die we gehad hebben in de winter en dat geeft super veel voldoening aan het team en de groep en dit is wat min persoonlijke gevoel is.”

“Aan de andere kant, als ik mezelf losmaak van mijn positie bij Mercedes en die van de hele groep, dan wil je als fan natuurlijk variatie en onvoorspelbaarheid.”

“We hebben allemaal genoten van de comeback van Liverpool, zo sterk als ze dat deden en de Spurs die het tegen alle verwachtingen in haalde. Ik had de laptop op mijn knieën toen ik zag dat Liverpool Barcelona versloeg.”

“Als fan en als toeschouwer, begrijp ik dat de sport een bepaalde variatie moet hebben, maar waar wij staan, dat kan niet een doel zijn voor ons.”

“Ik denk ook dat het een slecht karma is als we echt denken dat we over water kunnen lopen. Dan krijg je hem de volgende keer zeker vol in je gezicht.”

Wolff rekent er ook niet op dat de hegemonie het gehele seizoen zal voortduren en dat Mercedes alle Grands Prix van 2019 kan winnen.

“We hebben vijf fantastische prestaties neergezet en vijf één-twees, maar we nemen niets voor lief. Het is niet zo dat ik dat alleen maar zeg, het is echt een mindset die we hebben.””

“De komende twee weken worden een enorme uitdaging voor ons. We hebben in de afgelopen jaren geen performance gehad in Monaco. Herinner je hoe sterk [Daniel] Ricciardo was toen hij vorig jaar in de Red Bull zat? Ze waren een klasse apart.”

“Wij moeten één stap tegelijk zetten. Het komende raceweekend ziet er op papier vol uitdagingen uit.”

F1-Planet.com