Home » Actueel » Wolff: “We moeten de F1 niet naar beneden praten”

Wolff: “We moeten de F1 niet naar beneden praten”

Mercedes AMG-teambaas Toto Wolff heeft zijn collega-teambazen opgeroepen om voorzichtig te zijn met het bekritiseren van de F1 na weinig spannende races als de Grand Prix van Frankrijk. De Oostenrijker stelt dat ze daarmee de sport meer schade zouden kunnen toebrengen dan ze zich zelf realiseren. Hij vergelijkt de zelfkritiek van teambazen met die van Gerald Ratner, een juwelierproducent die in 1991 tijdens een speech kritiek uitte op de producten van zijn eigen bedrijf en daarmee grote schade toebracht aan de reputatie van het bedrijf.

“Ik denk dat al diegene die polemiek en de hardste woorden kozen in hun retoriek zouden zich deze race [de GP van Oostenrijk]  moeten herinneren als ze beginnen te klagen”, zei Wolff, “we moeten geen ‘Ratner’ uithalen en onze sport naar beneden praten als we een volgende race hebben waarin de sport meer dan levend is, maar spectaculair met een uitverkocht huis, met controverse op de baan en fantastische duels.”

“Het voelt als een heel goede dag voor de F1. We hebben fantastisch racen gezien en ik wil echt bravo zeggen tegen Pirelli, dat zich sterk heeft gehouden tegen de opinie, manipulatie heeft weerstaan en ons een product heeft geleverd waarmee we tot het einde konden pushen.”

“Vorig jaar hadden we blaarvormingsproblemen. Dit jaar was de band geweldig en het is een beetje ironisch dat degene die er het meest over klaagden degene waren die de band tot het einde hebben gepusht.”

Wolff rekent erop dat zijn team in Silverstone weer haar oude vorm hervindt na de koelingsproblemen op de Red Bull Ring.

“Ik heb echt genoten van het harde racen en ik denk dat mensen kritiek hebben geuit dat er niet genoeg hard racen is en dat Mercedes te ver voor ligt.”

“Ik denk dat we in Australië een heel ander scenario hebben gezien en of ze het gat gedicht hebben, laten we dat in de komende drie races bekijken, drie totaal verschillende circuit layouts, verschillende weersomstandigheden en ik hoop dat wij terug kunnen komen in onze kracht.”

“Ik denk dat het motorvermogen niet meer zo’n verschil maakt door de snelle bochten, dus Silverstone zou meer bij ons moeten passen, misschien niet zo goed als Paul Ricard, maar veel beter dan Oostenrijk.”

F1-Planet.com