Home » Actueel » Wolff: “Wehrlein verdient een plek in de Formule 1”

Wolff: “Wehrlein verdient een plek in de Formule 1”

Mercedes AMG-teambaas Toto Wolff heeft een lans gebroken voor Mercedes juniorcoureur Pascal Wehrlein, die na het seizoen 2017 moest vertrekken bij Sauber F1 Team. De 23-jarige Duitser heeft daardoor na twee seizoenen geen racestoeltje.

Wolff neemt het nu voor hem op en stelt dat Wehrlein zeker een plek in de Formule 1 verdient.

“Pascal verdient zeker een plek in de Formule 1 en is zeker een van de snelste coureurs”, zegt hij, “op het moment ziet het er wat slecht uit als het gaat om beschikbare stoeltjes”.

“Maar hij zal zeker in ons team blijven. Of hij actief zal gaan deelnemen in een andere raceklasse dan de Formule 1, is nog niet duidelijk. Hij zal zeker onderdeel blijven van ons team.”

Wehrlein scoorde in 2017 een totaal van 5 punten in de 18 races die hij reed, nadat hij in januari een gebroken nekwervel opliep in de Race of Champions. Wehrlein behaalde punten in Spanje en Azerbaijan, maar stelt dat zijn beste races aan het oog werden onttrokken.

“Als het gaat om de resultaten, was Barcelona waarschijnlijk de beste race van het jaar, maar waarschijnlijk had ik in de tweede helft van het seizoen betere races, maar je kon het niet zien. Ook al had ik een goede race in de tweede helft van het seizoen, maar je kon het zien omdat het gat gewoon te groot was – in Suzuka werd ik bijvoorbeeld op een ronde gezet door de op één na snelste jongens.”

“Ik ben heel blij met die vijf punten”, zei hij, “niet alle races waren zo goed zoals ik wilde, maar ik denk dat we over het algemeen hebben gedaan wat we konden.”

 

F1-Planet.com