Home » Actueel » Woordenwisseling Binotto en Horner in Austin

Woordenwisseling Binotto en Horner in Austin

Na afloop van de Grand Prix van de Verenigde Staten heeft voor de deur van de hospitality unit van Red Bull Racing een woordenwisseling plaatsgevonden tussen Ferrari-teambaas Mattia Binotto en Red Bull Racing-teambaas Christian Horner.

Binotto zou op Horner zijn afgestapt na diens mediasessie na de race om verhaal te halen over de “aantijgingen” en “insinuaties” die er gedurende het weekend vanuit het Red Bull-kamp waren gekomen. Red Bull Racing bevroeg de FIA over de legaliteit van een aantal scenario’s rond de brandstoftoevoer en de FIA vaardigde in de beantwoording van die vragen een Technische Instructie uit. In navolging van die instructie leverde Ferrari opvallend snelheid in op de rechte stukken. Red Bull zag daarin de bevestiging dat haar vermoedens over de Ferrari power unit juist waren. Max Verstappen zou na de race zelfs ronduit zeggen dat “je dat krijgt als je stopt met valsspelen.”

Binotto was duidelijk des duivels en nam Horner de maat over de signalen die door Red Bull waren geuit. Hij zou daarbij met juridische stappen hebben gedreigd. De conversatie raakte gaandeweg steeds meer verhit toen Horner antwoordde dat hij slechts zijn mening had gegeven.

Binotto had eerder in het weekend aangegeven dat hij niet blij was met de manier waarop Ferrari’s concurrenten zich hadden opgesteld.

“Ik denk dat er twee aspecten zijn. In de eerste plaats zijn wij boos om de geruchten, want toen in het verleden mensen een groot voordeel behaalden met de power unit, was de enige reactie dat wij als Ferrari simpelweg harder moesten werken om ons pakket te verbeteren. Wij hebben nooit iemand beschuldigd van valsspelen.”

“Ik denk dat andere teams op dit moment sneller zijn dan wij in de bochten. Wij nemen hen dat niet kwalijk en beschuldigen hen niet  van valsspel dus ik denk dat ik heel blij zal zijn als mensen zich met hun eigen zaken zouden bemoeien en hun eigen auto’s ontwikkelen.”

“Aan de andere kant zijn we ontspannen, want we weten precies wat we doen. We weten dat we legaal zijn en de FIA controleert ons pakket bij elke race. Zij inspecteren alle data die beschikbaar is voor hen en inspecties zijn uitgevoerd.”

“Dus wat zal ik zeggen. Hopelijk verduidelijkt de FIA aan iedereen dat wat wij hebben legaal is en dat we niet valsspelen.”

F1-Planet.com