Home » Actueel » Yamamoto rijdt in Suzuka FP1 voor Toro Rosso

Yamamoto rijdt in Suzuka FP1 voor Toro Rosso

Super Formula-coureur Naoki Yamamoto zal aanstaande vrijdag in Suzuka zijn debuut maken voor Toro Rosso tijdens de Grand Prix van Japan. Dat heeft Honda op maandag bevestigd. De Japanner mag op voorspraak van Honda instappen in de auto van Pierre Gasly.

Yamamoto maakt momenteel in Super Formula jacht op zijn tweede titel en werd eerder ook al kampioen in Super GT. Dankzij die klasseringen kon de Japanner in aanmerking komen voor een superlicentie op basis waarvan hij in Suzuka mag instappen tijdens een officieel Grand Prix-weekend.

Yamamoto bracht eerder dit jaar al tijd door in de simulator van het team en bezocht het team in het afgelopen jaar tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi.

De Japanner zei dat met de kans om voor eigen publiek met een F1-auto te rijden een jongensdroom uitkomt.

“Het is een droom die ik van kinds af aan heb gehad om deze kans te krijgen op Suzuka”, zei Yamamoto in zijn reactie, “een heel belangrijk circuit voor alle Japanse coureurs en voor zo’n groot publiek van Japanse fans zal de ervaring nog specialer maken.”

“Mijn doel in FP1 zal zijn om goed werk te doen voor het team, data te verzamelen en informatie die nuttig voor hen kan zijn gedurende het weekend.”

“Persoonlijk wil ik zoveel mogelijk genieten van de ervaring om een F1-auto te besturen en ik zal mijn uiterste best doen om alles eruit te halen.”

“Het zal een bijzonder moment zijn en ik ben blij dat ik het kan delen met de fans op dit geweldige circuit, waar ik 27 jaar geleden voor het eerst Formule 1-auto’s in actie zag.”

De laatste Japanse coureur in de Formule 1 was Kamui Kobayashi, die in 2014 enkele races uitkwam voor het niet veel later ter ziele gegane Caterham.

F1-Planet.com