Home » Actueel » Zandvoort: “1-0 voor in blessuretijd”

Zandvoort: “1-0 voor in blessuretijd”

“1-0 voor in blessuretijd”. Met die beeldspraak duidde Directeur Robert van Overdijk de situatie van Circuit Zandvoort als het gaat om het organiseren van een Grand Prix in Nederland. Zandvoort is dus ijzig dicht bij een contract dat de Formule 1 na 35 jaar weer naar Nederland moet brengen, maar de handtekeningen onder het definitieve contract zijn nog niet gezet. Tot dat moment blijft het ijzingwekkend spannend, al bevinden de gesprekken over een Dutch Grand Prix zich blijkens de woorden van Van Overdijk nu echt in de aller laatste fase.

“Laten we zeggen, we zitten in blessuretijd en we staan 1-0 voor”, zei Van Overdijk, gevraagd naar de situatie om maar in de beeldspraak van gisteravond te blijven.”

Van Overdijk stelde dat de Jumbo Racedagen niet warmdraaien is of te vergelijken zijn met een mogelijke Grand Prix.

“Wij zien de Jumbo Racedagen absoluut niet als een testcase. De evenementen zijn ook niet met elkaar te vergelijken. Het is een op zichzelf staand evenement waarbij we aan de ene kant heel mooie paddockkaarten verkopen en aan de andere kant Jumbo natuurlijk een schitterende actie heeft met z’n supermarkten. Op die klantenstroom hebben wij geen grip, dus nee de evenementen zijn absoluut niet met elkaar te vergelijken, maar natuurlijk het onderwerp ‘Max’, Max fandagen, dat is natuurlijk wel een parallel, maar daar houdt de vergelijking verder op.”

Dutch Grand Prix Sportief Directeur Jan Lammers weersprak eerder geruchten dat de overeenkomst een done deal is.

“De puntjes worden op de i gezet”, zei Lammers, “Alles gaat hartstikke fijn en er wordt met veel enthousiasme aan gewerkt. We moeten uiteraard ook niet te vroeg juichen, want het moet allemaal nog wel gebeuren. Normaal gesproken maakt de FOM in juni gewoon de kalender bekend en wij hebben er voorlopig voor gekozen om de FOM leidend te laten zijn.”

Van Overdijk kon de woorden van Lammers alleen maar onderschrijven.

“Het enige wat ik kan duiden, is bevestigen wat Jan heeft verteld, dus nee, er is nog geen witte rook en wat ik net zei, blessuretijd, we staan met 1-0 voor, maar zoals alle autosportliefhebbers weten, spelen er nog veel meer zaken op de kalender. Er moet nog zo veel water naar de zee binnen de totale kalender 2020 en dat stukje ligt gelukkig niet bij ons, maar bij de FOM.”

Van Overdijk wilde niet bevestigen of de organisatie het financiële plaatje nu rond heeft voor de Grand Prix.

“Nee, dat kan ik niet bevestigen en dat ga ik ook niet bevestigen.”

Gevraagd of het niet wat kort dag wordt om, als de duidelijkheid er uiteindelijk komt, voor 2020 alle voorbereidingen en aanpassingen aan het circuit gereed te hebben, stelde Van Overdijk gerust dat de fans zich geen zorgen hoeven maken.

“Ik zou me sowieso geen zorgen maken. Laten we het zo zeggen: in Nederland zijn we gewend om in heel korte tijd heel grote evenementen neer te zetten. Kijk naar onze dancescene in Nederland, dus organiseren zit Nederlanders in het bloed, in welk segment ook, dus ook op dat vlak maak ik me geen zorgen.”

F1-Planet.com