Home » Actueel » Zandvoort toont eerste beelden van werkzaamheden aan de kombocht

Zandvoort toont eerste beelden van werkzaamheden aan de kombocht

Circuit Zandvoort heeft de eerste beelden vrijgegeven van de werkzaamheden aan de kombocht waarin de Arie Luyendijkbocht wordt verbouwd. De bocht moet dé blikvanger worden op het vernieuwde Zandvoort dat de Formule 1 vanaf 2020 versteld moet doen staan. De werkzaamheden door VolkerWessels zijn inmiddels flink gevorderd. De verbouwingen startten nu ongeveer een maand geleden en liggen goed op schema voor de geplande afronding in februari

Op en rond het circuit is het een komen en gaan van graafmachines, zandtransportauto’s. Op meerdere plaatsen tegelijk zijn mensen van gespecialiseerde ondernemingen, aan het werk. Er worden nieuwe tunnels onder de baan aangelegd, het rennerskwartier wordt geëgaliseerd en uitgebreid en op een aantal punten het baantracé gewijzigd, worden de grindbakken aangepast.
De meest ingrijpende aanpassing is echter zeker de uitgestrekte kombocht waarvoor nu een grote, meters hoge zandwal wordt geplaatst.
“Met deze aanpassingen wordt Circuit Zandvoort het meest uitdagende en mooiste circuit van Europa en misschien zelfs wel van de wereld”, zei Jan Lammers, Sportief Directeur van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix. “Als Zandvoorter, maar ook gewoon als autosportliefhebber, ben ik daar best trots op!”

Ook de evenementenvergunning is inmiddels ingediend, bevestigt Circuitdirecteur Robert van Overdijk.

“Ruimschoots op tijd, vijf maanden van tevoren, zodat alle betrokken instanties er goed naar kunnen kijken, net zoals we ook in de aanloop naar het daadwerkelijk indienen van de aanvraag met al deze instanties nauw en constructief hebben samengewerkt. Met elkaar tillen we Zandvoort naar wereldniveau.”

Voor de aanpassing van het circuit werd nauw samengewerkt met het Italiaanse bureau Studio Dromo, dat op dit gebied over een rijke wereldwijde ervaring beschikt. “Daarbij hebben we terdege rekening gehouden met het bijzondere karakter van Zandvoort, dit zoveel mogelijk gehandhaafd en op sommige punten zelfs versterkt”, stelde Jarno Zaffelli van het Italiaanse bureau, die met name de specifieke aspecten van de kombochten in de Hugenholtzbocht en de Arie Luyendijkbocht benadrukte.
NB. Bovenstaande foto is van de Tarzanbocht en niet van de Arie Luyendijkbocht. De foto/beelden in kwestie zijn niet in ons bezit.

Bekijk hier de animatie van het nieuwe Zandvoort.

 

F1-Planet.com